Haberler

Çelik: "Pensilvanya'daki Terörist Başını Getireceğiz ve Yargılayacağız"

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Bu Fetullahçı Terör Örgütü'nü, devletin bütün kılcal damarlarından kazıyacağız. Pensilvanya'daki terörist başını getireceğiz ve yargılayacağız." dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Bu Fetullahçı Terör Örgütü'nü, devletin bütün kılcal damarlarından kazıyacağız. Pensilvanya'daki terörist başını getireceğiz ve yargılayacağız." dedi.

Çelik, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Uğur Mumcu Meydanı'nda tutulan "demokrasi nöbeti"ne katıldı. Burada vatandaşlara hitap eden Çelik, vatandaşların FETÖ'nün darbe girişimine karşı destan yazdığını, tüm dünyada demokrasi tarihinin baştan yazıldığını söyledi.

15 Temmuz'un ebediyen hafızalarında, şehitlerin hatıralarını yaşatacak tarih olarak kalacağını anlatan Çelik, "Adana'nın en meşhur meydanı burasıdır. İnşallah Adana'nın en görkemli meydanlarından bir tanesine, 15 Temmuz şehitlerinin ismini vereceğiz." diye konuştu.

Kentteki okullara da başta Adanalı şehitler olmak üzere, diğer şehitlerin de adlarını vereceklerini belirten Çelik, şöyle devam etti:

"O okullarda okuyan çocuklar, o okullara girerken o okulun ismini ve bu milletin şanlı direnişini hatırlayacaklar. Bu milletin görkemli direnişini hatırlayacaklar. Geçmiş zamanlarda, bir grup darbeye direnmiştir ama ilk defa insanlık tarihinde bir millet, topyekün şehit olmak için, topyekün tankların önüne çıkarak, topyekün F-16'ların önüne çıkarak, topyekün şehit olmayı göze alarak bu şanlı direnişi ortaya koydu. Siz öyle büyük bir milletsiniz ki, öylesine şanlı bir direniş yazdınız ki, öylesine büyük bir direniş yazdınız ki, dünyanın en büyük sayfalarına, altın levhalarla kendi egemenliğinizi, kendi halk iradenizi, bu ülkeye sahip çıktığınızı, egemenliğin kayıtsız şartsız sizde olduğunu altın harflerle yazdınız. Şehitlerimiz bunları kanlarıyla yazdı. Gazilerimiz, o alnı öpülesi gazilerimiz namluların önlerinde direnerek, milli iradeye sahip çıktılar. İşte bakın meydanlarımızda, her siyasi partiden vatandaşlarımız, kardeşlerimiz var. Her siyasi görüşten isanlarımız var. Bütün siyasi partilere teşekkür ediyoruz. Bu muhteşem demokrasi direnişine el verdiler, güç verdiler, kuvvet verdiler. Türkiye'nin zor zamanda nasıl bir ve bütün olduğunu gösterdiler."

"FETÖ'yü devletin bütün kılcal damarlarından kazıyacağız"

FETÖ ile mücadelenin süreceğini vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Bu Fetullahçı Terör Örgütü'nü, devletin bütün kılcal damarlarından kazıyacağız. Pensilvanya'daki terörist başını getireceğiz ve yargılayacağız. Niye OHAL ilan ettik? Sebebi çok açık. OHAL vatandaşlarımızın hayatlarına hiçbir zorluk getirmiyor, sizin hayatınıza hiçbir meşakkat ve zorluk getirmeyecek. Hiçbirinizin hak ve özgürlüklerinde bir geriye gidiş olmayacak ama bu FETÖ terör örgütünün hakkından gelmemiz lazım. Millet olarak, devlet olarak bunu bu bünyeden söküp atmamız lazım. Bunlar öylesine bir şeye imza attılar, öylesine büyük bir katliama giriştiler ki demek ki millet direnmeseydi, şerefli güvenlik güçleri direnmeseydi bunlar demek ki on binlerce, yüz binlerce vatandaşımızı öldürmeyi göze almışlardı."

"FETÖ'cü teröristlerin hepsi ordudan temizlendi"

Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde daha bir ve bütün olacaklarını, Türkiye'yi 2023'e taşıyacaklarını ve daha çok çalışacaklarını dile getirdi.

15 Temmuz'dan sonra sadece Türkiye'de değil, dünyadaki pek çok ülkede vatandaşların ellerinde Türk bayrakları ile sokaklara çıktığını belirten Çelik, konuşmasına şöyle devam etti:

"YAŞ'tan önce, Kanun Hükmünde Kararnameler ile bu FETÖ'cü teröristlerin hepsi ordudan temizlendi. Bundan sonra da mücadele edeceğiz. Çeşitli bakanlıklarda, çeşitli yerlerde bunların uzantıları varsa, bunları tanımaya, bunların sivil toplum örgütlerindeki mali kaynaklarını kesmeye devam edeceğiz. Çok acı ve ızdıraplı günler yaşadık ama bir bakıma da her şer bildiğimiz şerde hayır vardır. Bunlar kendilerini ele verdiler, adreslerini ve kimliklerini açık ettiler. Ellerindeki bütün gücü toplayıp, milletin sarsılmaz imanına, duvarına çarptılar. Onun için bu milletin, devletin bu alçaklardan, darbeci katilleden, bir sapıktan talimat alarak kendi isanlarını öldüren bu nasipsizlerden ve bu vatansızlardan kurtulması için de büyük bir fırsat geçti elimize, hepsini en ağır şekilde cezalandıracağız."

"Şerefli silahlı kuvvetler, bunlarla asla karıştırılmamalıdır"

Çelik, "Ne diyorlardı o bildirilerde? Hepimizi yargılayacaklarmış, asacaklarmış. Sizin ipinizden, sizin idamınızdan korkan sizin gibi olsun. Şimdi de 'devlet büyüklerine, hükümet üyelerine suikast yapacağız' diyorlar. Elinde şu kadar imkan var da bize kast etmek için kullanmıyorsan zaten belanı vermiş, daha çok belanı versin Cenab-ı Allah. Sizden mi korkacağız, bu memleketi sizin gibi alçaklara, sapıklara, imansızlara, nasipsizlere mi teslim edeceğiz? Vallahi de billahi de teslim etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin gücü ve onurunu bütün dünyanın gördüğünü vurgulayan Çelik, "Şerefli silahlı kuvvetler, bunlarla asla karıştırılmamalıdır. Bunlar asker üniforması giymiş katillerdir. Bunlar o üniformaya, TSK'nın parçası olmaya, Mehmetçik sıfatına layık değiller." şeklinde konuştu.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Ömer Çelik Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER!!!?? TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
title