Haberler

Çelik-İş Sendikası'ndan Delege ve İş Yeri Temsilcilerine İftar

Çelik-İş Sendikası İskenderun Şubesi, yetkili olduğu iş yerinde çalışan delegelere ve iş yeri temsilcilerine iftar yemeği verdi,

Dörtyol Fourway Hotel'de düzenlenen iftar yemeğine Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı Mehmet Dönen, Çelik-İş Sendikası İskenderun Şubesi Başkanı Cengiz Gül ve Yönetim Kurulu üyeleri, İsdemir Vakfı Başkanı Bayram Altun, fabrika yöneticileri de katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan Gül, Sendika olarak zorlu badireler atlattıklarını belirterek, "Çelik-İş Sendikası hiçbir zaman sarı sendika olmamıştır. Tavrını her zaman emekten yana koymuş, işçi camiasının yanında dimdik durmuştur. Çelik-İş Sendikası yetkili olduğu işyerinde her zaman üretime katkı sunmuş. Fabrikaların iyi gününde kötü gününde her zaman birlikte hareket etmiş bir sendikadır" dedi.

İş yeri sahipleri ile ne hasım ne de hısım olmadıklarını ifade eden Gül, "Bizler işçinin hak ettiği ücreti almasından yanayız. Bizler ağır sanayi kolunda çalışan insanlarız. Bir yandan fabrikalar kazanırken bir yandan da çalışan işçilerde kazanmalıdır. Çalışanı mutlu olmayan bir işyerinin başarılı olması mümkün değildir" diye konuştu.

Mecliste bekleyen sendikalar kanunun bir an önce çıkarılması gerektiğini belirten Gül, "Sağ olsun hükümet 12 Eylül referandumunda geçen maddeleri uygulamaya koydu. Ama işçileri yakından ilgilendiren sendikalar kanunu hala meclis alt komisyonunda bekliyor. Bu yasa acilen çıkarılmalıdır. Bizler iro romlarına göre dünya standartlarında bir yasa ile yönetilmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Kuranı Kerim okundu, dualar edildi, hep birlikte iftar yemeği yendi. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Dönen İskenderun Cengiz Gül Dörtyol Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title