Haberler

Çelik: "İnsanlar Çok, İnsanlık Az"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, dünyanın açlık ve savaşlarla boğuştuğunu, insanların çok, ancak insanlığın az olduğunu söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, dünyanın açlık ve savaşlarla boğuştuğunu, insanların çok, ancak insanlığın az olduğunu söyledi.

Balıkesir'de 5 milyon liraya mal olacak doğumevi kavşağı geçidinin temeli törenle atıldı. Devlet Demir Yolları 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay, doğumevi kavşağı köprüsünün 300 metre uzunluğunda olacağını ifade ederek "12 metresi yaya yolu olmak üzere 12 metre genişliğindedir. Üst geçidin yapımında 1500 metre fore kazık, 1150 metre ön germeli kiriş, 950 ton demir ve 4500 metreküp beton kullanılacak" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ise, "Balıkesir hükümetimizin yapmış olduğu bölünmüş yollar sayesinde önemli bir mevkide bulunuyor. İstanbul- İzmir otoyolu, Çanakkale- Balıkesir otoyolu ve önümüzdeki yıllarda gerçekleşecek yüksek hızlı trenle Balıkesir ulaşılması kolay bir yer olacak. Dolayısıyla biz de Balıkesir'i geleceğe hazırlıyoruz" şeklinde konuştu.

"Her şey insan için" diyerek yola çıktıklarını belirten Bakan Faruk Çelik ise, "Günümüz dünyasında olup bitenleri hepiniz dikkatle izliyorsunuz. İnsanın çok, ama insanlığın kıt olduğu bir dünyada yaşıyoruz. İnsanlık adına hiç bir şeyin kalmadığını görüyoruz. Sorduğunuz zaman 7 milyar insan var. Ne yapalım 7 milyar insanı? Bu dünya küresinde 2 milyar insan yoksul ise, açılıkla karşı karşıya ise, zengin fakirin halini sormuyor ise, 62 tane zenginin servetinin 3,5 milyar insanın servetine eşit olduğu bir dünyada yaşıyorsanız, ne yapalım bu dünyayı? Neresinde bunun adalet? İnsanlar çok, ama insanlık az demek durumundayız" dedi.

15 yıl önce insanı merkeze alarak yola çıktıklarını ifade eden Çelik, "Eskiden köyden şehirlere göç ediliyor, şehirlerden şehirlere göç ediliyordu, şimdi ülkelerden ülkelere göç hadisesi ile karşı karşıyayız. Bu, şehirlere ciddi sorumluluklar yüklüyor. kırsaldan merkeze göç ederken bu planlama sağlıklı yapılamazsa, şehirler yaşanmaz hale geliyor. Bakınız Suriye'de yaşanan olaylardan dolayı, gelişmiş ülkeler, fert başına milli geliri 40-50 bin dolar, 30-40 bin avro olan ülkeler, 100 mülteciyi, 500 mülteciyi alamama durumu ile karşı karşıyalar. Ne yaparsanız yapın, bu kadar büyük adaletsizliklerin yaşandığı dünyada, bırakınız şehirlere göçü, ülkeler arasında bir göçle dünya hep karşı karşıya olacaktır. Onun için biz kendi ülkemiz açısından baktığımız zaman, madem 30 şehir büyükşehir oldu, diyelim ki her yönüyle mükemmel bir şehir olan, yaşanabilir bir şehir olan, dağıyla, deniziyle, ovasıyla, tarımıyla gerçekten mümbit bir şehir olan Balıkesir'imiz de, isteseniz de, istemeseniz de, ciddi nüfus artışıyla karşı karşıya kalacaksınız. Büyükşehir Belediye Başkanımız ifade etti; ulaşım açısından ciddi bir kavşak, ciddi bir yoğunluğun arz edeceği bu şehrimizde tedbirlerinizi önceden alamazsanız, sıkıntıyı bu şehirde yaşayan vatandaşlarımız çekecektir. Ulaşımda dev adımlar atıldı. Bunun bir halkası olan kavşağın temel atma töreninde bir araya gelmiş bulunuyoruz. Devlet Demir Yolları, merkezi hükümet ve belediye iş birliğiyle gerçekleştirilen ve 5 milyon lira civarında bir maliyeti olan kavşağın hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Faruk Çelik, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Milletvekili Sema Kırcı kavşağın temeline ilk harcı koydu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Faruk Çelik Edip Uğur Balıkesir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title