Haberler

Çelik'in Dördüncü Kitabı 'Suskun Dilim' Okuyucuyla Buluşuyor

Gazeteci-Yazar Fahrettin Çelik’in kaleme aldığı ‘Suskun Dilim’ adlı şiir kitabı çıktı.

Gazeteci-Yazar Fahrettin Çelik'in kaleme aldığı 'Suskun Dilim' adlı şiir kitabı çıktı.

İz Ajans Yayıncılık tarafından yayımlanan Fahrettin Çelik'in dördüncü kitabı olan 'Suskun Dilim' 120 sayfadan oluşuyor. Şiirler ve şiir tarzında yazıların yer aldığı kitabın kapak, iç tasarımı ve editörlüğünü Gazeteci-Yazar Naif Karabatak yaptı.

Ünlü şair Cemal Safi ise, "Fahrettin Çelik kardeşimize gelince; gördüğüm kadarıyla hece vezninde de serbest nazımda da duygularını şiirize etmek başarısını elde etmiş ve daha ileride nice güzel şiirlerin altında imzasını şimdiden görmekteyim. Kardeşimize şiir yolunda selamet diler, Türk Dili ve Edebiyatı adına kendisini tebrik eder, Safi sevgilerimle gözlerinden öperim" diye sunuş yaptı.

Fahrettin Çelik ise kitabın önsözünde, "Şiir, benim için yaşadıklarımı, düşündüklerimi veya hissettiklerimi dışa vurma aracı olmuştur. Sevinçli veya üzüntülü bir ruh halinde, ahenkli bir yazı yazmanın adı olmuştur benim için şiir. Edebiyatın bütün dallarına olan tutkum, çocukluğumdan başlayarak beni bir şeyler yazmaya sevk etti. Okul yıllarında yapılan şiir, kompozisyon yarışmaları benim şiir veya yazı yazmamı, yazdıklarımı başkalarıyla paylaşmamı sağladı.

Daha sonraki yıllarda da şiir yazmakla birlikte, kendim beğenmediğimden, bu yazdığım şiirleri sürekli imha etme yoluna gittim. Gerek düz yazı gerekse de şiir yazarken çok acele yazma ve bitirme gibi bir huyum var. Daha sonra düzenleme gibi bir alışkanlığım da yok. İlk başta yazdıklarımı olduğu gibi bırakarak ve o anki ruh halimi yazdıklarımla ebedileştirmek istercesine dokunmamaya özen gösteririm. Yazmak benim için yaşamsal bir gerekliliktir. Yayınlayayım veya yayınlamayayım her gün mutlaka bir şeyler karalamak benim için bir ihtiyaç olduğu gibi ekmek-su kadar önemlidir.

Şiirlerinde aşkı yazmayan şair var mıdır bilmiyorum. Çeşitli konularda şiirler yazmaya çalıştım. Kahramanlık, vatan, tabiat gibi konular ile dini içerikli şiirler de yazmaya çalıştım ama bu kitabıma sadece aşk içerikli olanları seçtim" dedi.

Kitap, kısa sürede imza ve şiir günüyle okuyucularla buluşacak. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Naif Karabatak Cemal Safi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title