Haberler

Mehmet Çelik: Bölünmek Ne Kürtlerin Ne de Türklerin Hayrına

Güncelleme:

Tarihçi, araştırmacı ve analist yazar Mehmet Çelik, Cumhuriyetin Kamburları adlı kitabında Kürtçülük sorununu ele alırken, "Bölünmek, ne Türklerin hayrınadır ne de Kürtlerin" diyor.

Çelik, Lore Kitap'tan çıkan eserinde, ABD ve İsrail'in Kürt devleti kurulmasına kararlı olduğunu ifade ediyor. Burada kurulacak bir Kürt devletinin deniz ve hava çıkışı olmayacağını anlatan Çelik, şu konuya dikkat çekiyor: "Yani dış dünyayla ilişkilerini bağımsız ve sorunsuz kuracak nefes boruları yok. Bu nedenle, kendi başına bitkisel hayat yaşayacak bir canlı organizma olacak. Etkisiz, güçsüz ve sağlıksız. Sağlıklı yaşayabilmesi, bu bitkisel hayata mahkum olmaması için bu hayati nefes borularına ihtiyacı olacak. Bunun için de, etkin ve emperyal bir gücün desteği lazım. İsrail ve ABD'nin kucağına oturmadan, burada varlığını devam ettiremez. ABD ve İsrail de bunu biliyor. Böyle bir birliktelik Kuzey Irak Kürt Devleti için bir zorunluluk, ABD ve İsrail için de Ortadoğu'da çok önemli stratejik bir üs ve karakola sahip olmak demektir. Bu formatta Kuzey Irak'ta Türkiye'ye rağmen kurulacak bir Kürt devleti, Türkiye için bir felaket olacaktır."

Çelik, kitabında konunun çözümü için bazı öneriler ileri sürüyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Çelik Türkiye İsrail Irak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title