Haberler

Balyoz Avukatından İfadesiz Karara Tepki: Böyle Şey Görülmüş Değil

Balyoz davası avukatlarından Celal Ülgen, polislerin ifadelerinin alınmadan haklarında karar verilecek olmasına tepki gösterdi. Ülgen, "Görülmüş bir şey değil" dedi.

Balyoz davası avukatlarından Celal Ülgen, gözaltına alınan polislerin ifadelerinin alınmadan haklarında karar verilecek olmasına tepki gösterdi.

Balyoz davası avukatlarından Celal Ülgen gözaltına alınan polislerle ilgili mahkemenin "ifadeleri alınmadan karar verilecek" kararına tepki gösterdi. Ülgen, “Böyle bir şey görülmüş duyulmuş bir şey değil” tepkisini gösterdi.

MAHKEMEDEN TARTIŞMA YARATAN KARAR

22 Temmuz'da gözaltına alınan ve 7 gündür adliye nezarethanesinde bekletilen polisler hakkında mahkeme tartışmaya yol açacak bir karar aldı.

İfadesi alınmayan polisler hakkında mahkeme, dinlenilmeyerek dosya üzerinden karar verilmesine, dosyanın kapsamlı oluşu gözetilerek kararın saat 21.00'da tüm şüpheli ve avukatlarının yüzlerine adliyenin en geniş salonunda okunmasına karar verdi.

BALYOZ'UN AVUKATI ÜLGEN: GÖRÜLMÜŞ ŞEY DEĞİL

T24'ün haberine göre; Balyoz davası avukatlarından Celal Ülgen karara canlı yayında tepki gösterdi. Ülgen, “Mahmut Tanal arkadaşımla da görüşme imkânı buldum. Kulaklarıma inanamadım. Mahkeme yargıcının tutanağı şu şekilde, ‘İfadesi alınmayan şu kadar kişinin ifadesinin alınmamasına kararın evrak üzerinden verilmesine’ diyor. Böyle bir şey görülmüş ve duyulmuş bir şey değil.

Sistem bozuldu yerine yeni bir sistem getirilmek istendi. Ancak acemilikler üzerine acemilikler yapıldı. Daha önce özel yetkili mahkemeleri kaldırdılar şimdi özel yetkili yargıçlar koydular. Sulh Ceza Hakimlikleri’nde Özel Yetkili Mahkeme gibi görev yapmak istiyorlar. Eskiden özel yetkili mahkemelerden 50 kişi arasında dönüşme ve bölüşme vardı. Şimdi 5 kişi arasında dönüşme ve bölüşme var." dedi.

"BUNU SAVUNAMAYIZ"

Ülgen sözlerini şöyle sürdürdü;

"Bu yargıçların bir kısmı şaibe altındaysa onları daha çok batağa sürüklüyor. İki gündür bir mücadele içindeyim. Telefonlar açılıyor veya gördüklerinde yüzüme söylüyorlar. Bu gözaltı süresinin aşılmadığını gözaltı süresinin aşıldığı konusunda çıkarılan haberlerin yanlış olduğunu, bu kişilerin yol izinlerinin yol sürelerinin de hesaba katılması gerektiğini ve muhafaza altında olduklarını söylüyorlar.

Gözaltılarda muhafaza diye bir şey yoktur. Muhafaza önleme yakalamasıdır. Diyelim ki bir kişi Eskişehir’e konuşmaya gidiyor. Muhtemel tehlike oluşturacak kişiler muhafazaya alınır sabaha kadar tutulur. Sonra bırakılır, muhafaza böyledir. Suçla ilişkisi yok. Oysa siz suçla ilişkili olarak gözaltına almışsınız. Buna muhafaza diyemezsiniz.

Birisi suçlu olabilir. 79 kişinin içerisinde 10 kişi suçludur. Ben bunu savunmuyorum bunu söylemiyorum. Bunlara uygulanan usulün yanlışlığın dile getiriyorum. Bunu savunamayız. Bu ülkenin hukuk fakülteleri, Baroları bugün buna karşı çıkmazsa yarın başlarına gelince karşı çıkamazlar. Ben bunu başarmaya ç alışıyorum. Hakikaten söylüyorum. Aklım şaşıyor. Böyle bir durumla karşı karşıya gelmek mümkün değil hukukta.

Değişik saatteki gözaltına alınanları nasıl aynı anda hâkim karşısına çıkarırsınız, toplu olarak hâkim karşısına getirmekle fiilen gözaltı süresini geçirdiğinizi siz söylemiş oluyorsunuz."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Celal Ülgen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024?
500

Yorumlar (11)

Ali Ak:

Peygamber efendimiz bile bildirmiş. Herkez, hak ettiği gibi yönetilir.

11
1
yanıtYanıtla
samsun Yigidi:

HAK VE HUKUKU ANCAK MÜSLÜMAN OLANLAR BENIMSER ... HUKUGU CIGNEYEREK NASIL MUNAFIK OLDUKLARINI GORDUK .. ALLAH BUNLARIN PESINDE GIDENLERI ISLAH ETSIN

10
0
yanıtYanıtla
HASAN:

VERILECEK IFADELER ITIRAF NITELIGINDEMI? BU IFADELER BIRILERINI COK RAHATSIZMI EDIYOR? AZIZ MILLETIMIZIN YARGIYA OLAN GÜVENINI YARGICLAR SAGLAMALI AKSI HALDE BIRGÜN GELIR DOGRULARI SAVUNMAYAN YARGICLARINDA YARGIYA IHTIYACI OLUR .LÜTFEN DOGRULARDAN SAPMAYALIM

8
0
yanıtYanıtla
türk oğlu Türk:

HANI BU ACEMLER ULKE EVLADINA EZIYET EDIYORDA ... BIZIM BAROLAR BİRLİĞİ BU HUKUKSUZLUGA NEDEN SESINI CIKARMIYOR ?

6
1
yanıtYanıtla
YÜCEL28:

Gerçek hukuk adamı böyle olur, bu polislerden önceki uygulamalardan dolayı tepki göstermesine rağmen, bu polislere uygulanan haksızlığın karşısında olması takdir edilecek bir durumdur.

7
0
yanıtYanıtla
Mert:

Bilmiyordum doğrusu, neye yalan söyleyeyim doğrusunu söylemek gerekirse, meğer bu ülkede her iki kişiden biri veya her hanede iki kişi yalancı varmış, her evde iki kişi hırsızmış, her evde iki kişi kul hakkı yemiş, her evde iki kişi tüyü bitmemiş yetimin hakkına girmiş gasp etmiş yetim malı yemiş, her evde iki kişi Kamu malı çalmış, her evde iki kişi ibadetinde olsada Allah ile Peygamberinin ismini kullanarak insanları kandırmışlar aldatmışlar, her evde iki kişi ben Müslümanım deyip ibadetli olsalarda Allahtan kormayanlar olduğu anlaşılmaktadır, nedeni çok açık ortada bu ülkede halkın yüzde ellisi AKP ye oy verdiklerine göre, AKP şimdiye kadar ne yapmışsa onlara oy verenlerde aynı görüşe sahip oldukları destek verdiklerine göre AKP neyse halkın yüzde ellisi aynen o.

6
0
yanıtYanıtla
adem:

lutven dindarim diyenler ve herturlu cemaat mensubu insanlar....bakin bu insanlarin dini duygulari zayif olarak nitelediginiz insanlar kendilerine kendilerine hasim olanlara bile nasil insafli oluyorlar....hanginiz peygamberi daha iyi temsil ediyor....laiklik ne kadar onemli goruyormusunuz

6
0
yanıtYanıtla
ad:

bu hukuksuz hukuk düzeni.kişisel yorumlarla hukuğu katletmek ustelık hukukcular ın elınden. nereye kadar sürecek bu ülkede keyfe keder kanunlar uygulanamazki. bu devletçılık degıl mafyacılık duzenıdır.

4
0
yanıtYanıtla
ahmet:

Hukuğun bittiği yer Türkiye

3
0
yanıtYanıtla
musdo:

Bu AKPKK lılar memleketi libyaya, ıraka, ugandaya çevirdiler. Sadece bu olayda değil bütün uygulamalar ve devletin işleyişi hukuka göre değilde badem bıyıklıların keyiflerine göre yürüyor.

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title