Haberler

Celal Doğan Yaşanan Olayları Değerlendirdi

HDP Gaziantep 1. Sıra Milletvekili adayı Celal Doğan seçim çalışmalarını ve dün üniversitede yaşanan olayları değerlendirdi.

HDP Gaziantep 1. Sıra Milletvekili adayı Celal Doğan seçim çalışmalarını ve dün üniversitede yaşanan olayları değerlendirdi.

HDP Gaziantep İl Seçim Koordinasyon Merkezi'nde değerlendirmelerde bulunan HDP milletvekili adayı Celal Doğan'ın toplantısına, HDP Eş Genel Başkanları Mehmet Karayılan, Dilan Çetinkaya ve bazı milletvekili adayları katıldı.

Gündeme ilişkin yaşanan olaylar hakkında açıklamalar yapan Doğan, "Biz Gaziantep'te olayların olmaması açısından bütün gayretimizle asayişin yanındayız, güvenliğin yanındayız" dedi.

Yaşanan olayları, ilgililere bildirdiklerini belirten Doğan, "Gördüğümüz kadarıyla bize gerçekten çok ciddi bir sempati var. Gittiğimiz her yerde bize bir sempati var. Geçen ilk toplantımızda bunu il başkanımız da söyledi. Genel başkanımız da söylüyor. Ben bunu gerçekten çok önemsiyorum" diye konuştu.

Celal Doğan açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Göreceksiniz, 2019 seçimlerinde HDP'nin Türkiye'de demokratik zemin kapatılmazsa, asgari ana muhalefet veya iktidar partisidir. Bunu toplum içselleştirmeye çalışıyor. Bu demek değildir ki, yüzde yüz bunu kabul ettik anlamına gelmez. Biz bu çabanın daha doğrusu bu mayanın tuttuğunu görüyoruz. Bizi görevimiz bu çabayı arttırarak toplumun bütün kesimlerine bugün görüyorsunuz çok fanatik yerlerde 43 tane seçim büromuza saldırı vardır. Bir gün Türkiye'nin her kesimi bizim barışı ve demokrasiyi gerçek siyasi partisi olduğumuzu anladıkları gün bunlar da bitecek ve bu partinin sadece bir parti olarak değil, gelecekteki parti Türkiye demokrasisinde Türkiye'deki çaresizlerin iktidarın alternatifi olacağını göreceksiniz."

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gaziantep İl Eş Başkanı Mehmet Karayılan ise, "Bu seçim sürecinde biz HDP olarak seçimin rakipler arasında bir demokrasi yarışı olarak gördük ve bu seçim çalışmalarımızın içinde de önemsediğimiz bu Cumartesi günkü miting. Bahsettiğim gibi basın emekçileri, Gaziantep basını ulusal basın yine esas olarak Gaziantep'te yaşayan halklar, inançlar, Alevi'siyle, Sünni'siyle, diğer inançlarıyla, Türküyle, Kürdüyle, bütün farklılıklarıyla bütün kesimleri bu mitingimize davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halkların Demokratik Partisi Celal Doğan Gaziantep Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title