Haberler

Gaziantep'te Celal Doğan Bulvarı'nın İsmi Değiştiriliyor

Güncelleme:

Şehit Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin doğduğu Gaziantep'in Arıl Mahallesi'nde yaşayanlar, Celal Doğan Bulvarı'nın adının değiştirilmesi için imza kampanyası başlattı.

Suriye sınırında terör örgütü DAEŞ kontrolündeki bölgeden açılan ateşle şehit olan Astsubay Nane'nin kent merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki memleketi Arıl Mahallesi, Türk bayraklarıyla donatıldı.

Bazı vatandaşlar komşu köylüleri olan HDP Gaziantep Milletvekili Doğan'a mensubu olduğu parti nedeniyle tepki gösteriyor. Mahallenin merkezinden geçen Celal Doğan Bulvarı'nın tabelalarını söken vatandaşlar, başlattıkları imza kampanyasıyla bulvara şehidin adının verilmesini istiyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise köy halkının taleplerini dikkate aldıklarını ve şehidin adını yaşatmak için çalışma başlatacaklarını dile getirdi.

Kahvehanelere asılan "Arıl'da yiğitlerin adı yaşasın" başlıklı mektupta, bulvar adının Şehit Astsubay Mehmet Yalçın Nane olarak değiştirilmesi için başlatılan imza kampanyasına destek isteniyor.

ŞEHİDİN DEDEDİ: NAMUSUMUZ İÇİN ŞEHİT OLDU

Şehidin dedesi Mustafa Nane, AA muhabirine, torununun çok şerefli bir görev uğruna, vatan savunması yaparken şehit düştüğünü vurgulayarak, "Benim oğlum, vatanımız, toprağımız, namusumuz için şehit oldu. Vatanımız milletimiz sağolsun" dedi.

"DOĞAN BİZİM KOMŞUMUZ SAYILIR, OYUMUZU HEP KENDİSİNE VERDİK"

Köy halkının Celal Doğan isminin köyde kalmasını istemediğini ifade eden Nane, şöyle konuştu:

"Celal Doğan bizim komşumuz sayılır. Geçmişte hep oyumuzu kendisine verirdik. Ama partisini değiştirince köylüsü bile kendine oy vermemeye başladı. Millet bir nevi kendisine sırt döndü. Bir kişi, sivil, asker polis demeyip herkesi öldüren birinin yanına geçince herkes Celal Doğan'dan elini çekti. Belediye Başkanlığı döneminden tanırım. Neticede köylü sayılırız. Ama son kararı insanları üzdü."

"İMZA ATMAYAN KİMSE KALMAYACAK"

Mahalle muhtarı Ömer Faruk Cihan da Celal Doğan'ın geçmişte köye ve kente hizmetler verdiğini, bu yüzden köy halkının büyük bir bölümünün kendisine sevgi ve saygı duyduğunu ifade etti.

Siyasi tercihlerinin ardından son yaşanan terör olayları nedeniyle halkın Doğan'ın adını yaşatmak istemediğini anlatan Cihan, "Bu yüzden imza kampanyası başlatıldı. Celal Doğan isminin köydeki caddede yaşatılmasını kimse istemiyor. Kimse de buna taviz vermeyecek gibi görünüyor" diye konuştu.

Ülkenin düzen ve huzurunu bozmak isteyenlerin karşısında duracaklarını aktaran Cihan, önceki gün başlayan imza kampanyasına köy halkının neredeyse tamamının destek verdiğini kaydetti.

Köy dışında yaşayan kişiler haricinde herkesin imza verdiğini dile getiren Cihan, "İmza atmayan kimse kalmayacak. İnşallah köyümüzdeki Celal Doğan ismi en kısa sürede şehidimizin adıyla yaşayacak" dedi.

Vatandaşlardan Mehmet Tatlı da "Doğan gelip babasız büyüyen şehidimizin yakınlarına başsağlığı dileseydi. Hepimiz aynı toprağın çocuklarıyız. Tabii ki caddenin adının değişmesini isteyeceğiz. Artık bu ismin bir önemi yok" diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN "DEĞİŞTİRECEĞİZ" DEDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise köy halkının taleplerini dikkate aldıklarını ve şehidin adını yaşatmak için çalışma başlatacaklarını dile getirdi.

Cadde ve mahalle isimleri değişikliğinin belediye meclisinden geçtiğini hatırlatan Şahin, ağustos ayının ilk meclis toplantısında konuyu gündeme getireceklerini ifade etti. Şahin, büyük bir aksilik olmazsa Celal Doğan Bulvarı'nın adının Şehit Astsubay Mehmet Yalçın Nane Bulvarı olarak değiştirileceğini belirtti.

Şahin, ayrıca kent merkezinde bulunan Celal Doğan Parkı'nın isminin de değiştirilmesini görüştüklerini sözlerine ekledi.

CELAL DOĞAN'DAN AÇIKLAMA: BENİM YAPTIĞIM BELEDİYE BİNASINDA OTURUYORLAR...

Celal Doğan ise bu girişimler karşısında kendisinin Gaziantep'te belediye başkanı olduğu dönemde 272 proje yaptığını vurgulayarak, "Gaziantep'te 272 proje yaptım. Benim yaptığım belediye binasında oturuyorlar" diye konuştu.

"O CADDEYE İSMİMİN VERİLDİĞİNDE BİLE HABERİM OLMAMIŞTI..."

Gaziantep'te Belediye Başkanı olduğu dönemde, Arıl beldesinin Belediye Meclisi'nin kendi ismini beldedeki bir bulvara verdiğini anlatan Celal Doğan, "O dönemde Arıl Beldesi'nin belediye başkanı benim partimden bile değildi; Doğru Yol Partisi'ndendi. Ancak orada çok trafik kazası oluyordu. O bulvarı biz yaptık, bunun üzerine Arıl Belediye Meclisi toplanıp, o bulvara benim adımı vermeye karar vermiş. Benim ancak Belediye Meclisi karar aldıktan sonra haberim olmuştu. Arıl Beldesi daha sonra Büyükşehir'e bağlandı" dedi.

"ÖNCE BELEDİYE MALINA, TABELALARA SAHİP ÇIKSINLAR"

Cadde ya da park isimlerinin ancak Belediye Meclisleri'nin kararıyla değiştirilebileceğine de vurgu yapan Celal Doğan, henüz Gaziantep Belediye Meclisi'nin kendi ismini taşıyan park ya da bulvarın adının değiştirilmesi konusunda bir karar almadığını söyledi. Ancak böyle bir karar alınmamış olmasına rağmen, isminin yazdığı tabelaların söküldüğünü de söyleyen Doğan, "Belediye önce kendi malına sahip çıkmalı. Benim ismimi taşıyan tabelalar Belediye'nin malı. Hiçbir karar yokken, birileri o tabelaları kaldırmış. Belediye'nin kendi malına sahip çıkması, o tabelaları indirenler hakkında işlem yapması gerekir" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Yalçın Celal Doğan Gaziantep Arıl Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title