Haberler

Celal Bayar Üniversitesi'nde 102 Kişi Görevden Uzaklaştırıldı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında toplam 102 personel görevinden uzaklaştırıldı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde 8 dekanın YÖK'e istifalarını sunmasının ardından, Fethullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, üniversitede bünyesindeki toplam 102 personel görevinden uzaklaştırıldı. Rektör Prof. Dr. Çelebi, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik 15 Temmuz sonrasında üniversite personeline yönelik titiz bir çalışma yürüttüklerini belirterek, "Üniversitemizde FETÖ/PDY terör örgütü ile ilgili olarak yürütülen çalışmalar sonucu Anayasa'nın 15. ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 137. maddesi gereği çeşitli birimlerde görevli 84'ü akademik, 18' i idari personel olmak üzere toplam 102 kişi görevden uzaklaştırılmıştır" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Çelebi, soruşturmanın devam ettiğini belirterek, bundan sonra da görevden uzaklaştırmaların olabileceğini ifade etti.

- Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çelebi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title