Haberler

Çekül Akademi'nin Eğitim Programına Katılanlar Sertifikalarını Aldı

Güncelleme:

Ödemiş Belediyesi'nin ev sahipliğinde üç gündür Ödemiş merkez ve Birgi'de incelemelerde bulunarak, çalışmalar yapan 17 farklı belediyeden gelen 50 katılımcı, sertifikalarını aldı.

Türkiye Belediyeler Birliği, Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKÜL Akademi'nin birlikte organize ettiği "Kırsal Çevrede Bütüncül Koruma ve Ekolojik Yaklaşımlar: Birgi" konulu eğitim programı 8-10 Nisan tarihlerinde Ödemiş'te düzenlendi. Katılımcılar eğitim çalışmaları kapsamında Ödemiş merkez ve Birgi'de restorasyonu yapılan ve yapılması planlanan alanlarda inceleme yaptılar. Ödemiş'te Arasta, Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi, Kasap Hali, Katırcılar Hanı, Birgi'de ise Aydınoğulları Meydanı, Aydınoğulları Cami ve Türbesi, Çukur Medrese ve Hamamı, Çakırağa Konağı, Çekül Evi gibi önemli yapılardaki uygulamalar incelenerek bilgiler verildi. Eğitimlerden kalan zamanda ise ilçenin doğal güzellikleri tanıtıldı.

Katılımcılara teşekkür eden Belediye Başkanı A.Mahmut Badem; "Kültürel miras bilinci ve korumacılığının anlatıldığı böyle güzel bir organizasyonda ülkemizin farklı bölgelerindeki belediyelerde görev yapan, mimar, arkeolog, şehir plancısı, sanat tarihçisi, inşaat mühendisi ve restoratörleri ilçemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duydum. Çekül Akademi'nin eğitimleri farklı il ve ilçelerde de yapılıyor. Belediyemizde görevli ilgili birim personelimiz de bu eğitimlere katılmaktadır" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Ödemiş Birgi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title