Haberler

Çekmeköy Devlet Hastanesi'nin Temeli Atıldı

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "Ekonomik istikrar olmasaydı, bugün her alanda inşaatlarımız, her alanda sağlık hizmetlerimiz ve sağlıkta gelecek büyük hayallerimiz olamazdı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Ekonomik istikrar olmasaydı, bugün her alanda inşaatlarımız, her alanda sağlık hizmetlerimiz ve sağlıkta gelecek büyük hayallerimiz olamazdı. O nedenle ülkenin kaderiyle oynamak isteyenler, yine milletin iktidarıyla ve istikrarıyla oynamak istiyor. Ama Recep Tayyip Erdoğan olduğu sürece, AK Parti olduğu sürece, milletle beraber yürüyen bu anlayış olduğu sürece, bozamayacaklar ve bu istikrar devam edecek" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Çekmeköy Devlet Hastanesi temel atma ve 11 sağlık merkezinin toplu açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Müezzinoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, "Ezan, bayrak, vatan, toprak, milletin değerleri uğruna Çanakkale mücadelesini veren şehitlerimize Rabbim'den rahmet diliyorum. Onlara şükranlarımızı arz ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Müezzinoğlu, "Çanakkale geçilmez" ruhuyla, istiklal mücadelesi anlayışla, Türkiye'yi ve milleti muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe götürmek için geceli gündüzlü çalışan bir anlayışın mensupları olduklarını dile getirerek, "O nedenle 11 yıldır her alanda çok önemli hizmetlere imza atmanın ve bu milletin yarınlara onurlu ve gururlu bir şekilde yürüyebileceği bir anlayışa hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz" dedi.

Türkiye'de son 11 yılda sağlık alanında önemli gelişmeler yaşandığına işaret eden Müezzinoğlu, insanca hizmet almanın önündeki bütün engelleri kaldırarak, bunun için olması gereken bütün koşulları oluşturduklarını söyledi.

"Sağlık alanında sessiz bir devrimi birlikte gerçekleştirdik"

Müezzinoğlu, dünya standartlarına uygun sağlık koşullarını, hizmet binalarını oluşturduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Artık ambulanslarımız her vatandaşımızın hizmetinde, son derece modern ve ileri bir teknolojiyle. Vatandaşımızın artık aile hekimlerine veya radyolojiye, onkolojiye, tomografi, MR gibi laboratuvar tetkiklerine ulaşmasının önünde herhangi bir engel olmadık ve sağlık alanında sessiz bir devrimi birlikte gerçekleştirdik. Bu sessiz devrimin mimarı olan Recep Tayyip Erdoğan'a sizler adına da şahsım adına da teşekkür ediyor, 'Allah ondan razı olsun' diyorum. 11 yıl önce ' Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' cümlesinin gereği, iktidar olduğumuz günden bugüne milletin iradesini, milletin bize verdiği iradeyi millet adına istikrarlı bir şekilde kullandık. İstikrarı koruyarak ekonomik istikrarı sağladık."

Ekonomik istikrarın ülkenin büyümesine ve gelişmesine vesile olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, "Bunları sağlayamasaydık, yani sizlerin bize verdiği vekaleti, yani siyasi istikrarı belirli güç odaklarına teslim etseydik, milletin iradesiyle oynamak isteyenlere teslim etseydik, onlara müsaade etseydik, bugün ekonomik istikrarı yakalayamamış olurduk. Ekonomik istikrar olmasaydı, bugün her alanda inşaatlarımız, her alanda sağlık hizmetlerimiz ve sağlıkta gelecek büyük hayallerimiz olamazdı. O nedenle ülkenin kaderiyle oynamak isteyenler, yine milletin iktidarıyla ve istikrarıyla oynamak istiyor. Ama Recep Tayyip Erdoğan olduğu sürece, AK Parti olduğu sürece, milletle beraber yürüyen bu anlayış olduğu sürece, bozamayacaklar ve bu istikrar devam edecek. Hangi tuzağı kurarlarsa kursunlar, hangi tezgahı planlarlarsa planlasınlar, artık Türkiye eski Türkiye değil, artık Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" değerlendirmesinde bulundu.

Müezzinoğlu, bakanlık olarak 76 milyon insan için sağlık standartlarını en ideal noktaya taşırken, yeni hedeflerini planladıklarını aktararak, Türkiye'nin artık sağlıkta sadece 76 milyon insana hizmet eden değil, yakın coğrafyasında 1 milyar nüfusa hizmet sunan bir ülke olmasını amaçladıklarını kaydetti.

Türkiye'nin bu konuda hekim kalitesi ve sağlık tecrübesi olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, alt yapıyı da 4 yılda tamamlayacaklarını belirtti.

Konuşmasının ardından Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler, hastanenin temelini attı ve sağlık merkezlerinin açılışını gerçekleştirdi.

Törene, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz da katıldı.

"Bu haberleri yapanların medya etik kurallarına dikkat etmesi gerekiyor"

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "yerel seçim çalışmaları için ambulans helikopteri kullandığı" iddialarıyla ilgili soru üzerine, şunları kaydetti:

"Yazının son kısmına bakarsanız, kendisi de haberin asılsız haber olduğunu da ifade ediyor. 20 Mart'ta başlayan seçim yasakları sürecinin, 17 Mart'ta ihlal edilmiş olmasını iddia etmek, asparagas haber, iftiranın ötesinde bir şey değil. Ben Sağlık Bakanıyım. Kütahya'da sağlık hizmetlerini değerlendirdim. Tek bir parti toplantısına katılmadım. İl sağlığın üst yönetimiyle toplantı yaptım. Sivil toplum örgütleri de katıldı, Kütahya'nın sağlık sorunlarını dinledim. Kütahya'da İl Sağlık Müdürümüz, Halk Sağlığı Müdürümüz, Vali bey ile sağlık toplantısı yaptık valilikte. Bir de hemşehri derneğini ziyaret ettik. Haberin sonunda 'Seçim yasakları 20 Mart'ta başlıyor' diyor ama öbür taraftan da 'Bakan seçim yasaklarını deldi' diyor. Medyanın etiği buysa o etik kurallara dikkat etmeleri lazım bu haberi yapan arkadaşların."

"Hiçbir vatandaşını bu ülke sahipsiz bırakmaz"

"Tuğçe (Kübra Başar) Avusturya'ya gitmişti. Babasından akciğer nakli yapıldı. Ama tedavisi bitmedi. 2 yıl dolduğu için de bundan sonraki masraf karşılanmıyormuş, yönetmeliğin değişmesi gerekiyormuş. Bu durum nasıl çözülecek?" sorusuna Müezzinoğlu, şu cevabı verdi:

"Türkiye'nin böyle bir sorunu yok. Avusturya'da da bu evladımızın akciğer naklini, Türkiye'de ilk olan naklini yaptırdık. Hiçbir vatandaşını bu ülke sahipsiz bırakmaz. Hele hele sorun sağlıksa. Yönetmelik değişecekse yönetmeliği değiştiririz. Ne gerekirse yaparız. Ülkemizde yapabiliyorsak ülkemizde, yapamıyorsak dünyanın öbür ucundaysa öbür ucunda. Yeter ki tıp uzmanlarımız bize gerekli raporu versin."

Konuşmasının ardından Tuğçe Kübra Başar'ın babası Tarzan Başar, Bakan Müezzinoğlu'na destekleri için teşekkür etti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Müezzinoğlu Çekmeköy Türkiye Politika Güncel Haberler

title