Haberler

Çekmeköy'de Engelli Askerler İçin "Asker Kınası" Etkinliği

(İSEM) ile ortaklaşa olarak, engelli bireylere ve ailelerine, askerlik heyecanını yaşatmak amacıyla Çekmeköy'de "asker kınası" etkinliği düzenliyor.

Çekmeköy Belediyesi, İBB Engelliler Müdürlüğü

(İSEM) ile ortaklaşa olarak, engelli bireylere ve ailelerine, askerlik heyecanını yaşatmak amacıyla Çekmeköy'de "asker kınası" etkinliği düzenliyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, engelli ve ailelerinin yaşadığı topluma aidiyet duygusunun pekişmesi ve çocuklarıyla beraber askerlik coşkusunun yaşanması amaçlanıyor.

Açıklamada, Sosyal bağları kuvvetlendiren ve toplumsal dayanışmayı artıran ayrıca toplumumuzda da önemli bir kültürel öge olan vatan sevgisi ve askerliği, bu kez engelli bireyler Çekmeköy Belediyesi önünde gerçekleştirilecek sembolik kına gecesi ile yaşayacak.

Asker Kınası Etkinliğinde anneleri ve yakınları tarafından engelli gençlere kınalar yakılacak, türküler söylenecek.

İSEM merkezlerinde ve Çekmeköy Engelliler Merkezinde eğitim alan yetenekli engelli öğrencilerin oluşturduğu, İSÖM X, Çekmeköy Engelliler merkezi Müzik Grubu, Sancaktepe Müzik Grubu, Atakent Müzik Grubu, İSÖMBUL, Sultan's Of Sultanbeyli, İSEM Mehteran Ekibi ile Sıra Gecesi Müzik Grupları seslendirecekleri şarkılar ve yapacakları dans gösterileriyle Engelli Askerler Kına Gecesi'ne ayrı bir renk katacak. - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Çekmeköy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title