Haberler

Çekmeköy Belediyesi Yabancı Öğrencileri Ağırladı

Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Çetin, Comenius Projesi kapsamında Çekmeköy’e gelen yabancı öğrencileri belediyede misafir etti.

Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Çetin, Comenius Projesi kapsamında Çekmeköy'e gelen yabancı öğrencileri belediyede misafir etti.

Avrupa Birliği Projesi olan Comenius kapsamında Tunç Çapa Anadolu Lisesi'nin misafiri olarak Çekmeköy'e gelen Avrupalı öğrenciler, İstanbul'daki ilk günlerinde Çekmeköy Belediyesi'ni ziyaret ettiler. Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Çetin tarafından misafir edilen 50 kişilik kafilede; İspanya, İtalya, Romanya ve Letonya'dan katılan öğretmen ve öğrenciler yer alıyor. Biyolojik çeşitlilik konusunda araştırma yapacak olan öğrencilere Çekmeköy'deki doğal yaşam alanları ve kentsel yapı hakkında bilgiler verildi.

2013 yılında aynı proje kapsamında Türk öğrencilerin Avrupa'ya gittiklerini belirterek sözlerine başlayan Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Çetin, "Sizleri şehrimizde misafir etmekten mutluluk duyuyoruz" dedi. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ın selamını ileten Başkan Yardımcısı Çetin, Çekmeköy'deki yeşil alanlar, ilçenin kuruluşu ve belediyenin işleyişi hakkında bilgi verdi.

Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanan ve 2013 yılında başlamış, 2015 yılında tamamlanacak Comenius Programı kapsamında Çekmeköy'e gelen misafir öğrenciler, ilerleyen günlerde İstanbul'daki botanik bahçelerinde incelemeler yapacaklar. Öğrenciler program kapsamında İstanbul'un tarihi ve turistik alanlarını da gezme fırsatı bulacaklar. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Şenol Çetin İstanbul Çekmeköy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title