Haberler

Çek Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Kafka Mersin'de

Çek Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Pavel Kafka, son 15 yılda Çek Cumhuriyeti ile Türkiye arasındaki ticari ilişkinin 12 kat arttığını belirtti.

Çek Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Pavel Kafka, son 15 yılda Çek Cumhuriyeti ile Türkiye arasındaki ticari ilişkinin 12 kat arttığını belirtti.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mersin'e gelen Kafka, Vali Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti.

Mersin'e ilk kez geldiğini belirten Kafka, kenti çok beğendiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Burası gerçekten çok güzel bir yer. Göreve başlayalı 5 ay olmasına rağmen Mersin'i ziyaretimin erken gerçekleşmesinin en önemli sebeplerinden bir tanesi kültürel, ticari ve sosyal bağların Çek Cumhuriyeti ile yoğun olması. İlişkilerimizi pekiştirmek amacıyla geldim."

Kafka, ekonomik ilişkilerin gelişmesinde sağlam bağların oluşmasının son derece önemli olduğunu vurgulayarak, "Son 15 yılda Çek Cumhuriyeti ile Türkiye arasındaki ticari ilişki 12 kat arttı" dedi.

Vali Çakacak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasındaki ilişkilerinin daha da güçlenmesi gerektiğini kaydetti.

Mersin ile Çek Cumhuriyeti arasında daha sıkı bir işbirliğinin ivme kazanacağına inandıklarını belirten Çakacak, şöyle devam etti:

"Bunun için Kafka'nın Mersin'e yaptığı ziyaret çok anlamlı ve önemli. Mersin sahip olduğu limanıyla, ticari ve tarımsal potansiyeliyle tarihi ve doğal güzellikleriyle hem ticaret ve sanayi alanında hem de turizm alanında iş birliği yapılabilecek bir yer. Bu ziyaretle Mersin'in sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi zenginlikleri daha fazla Çek Cumhuriyeti vatandaşının görmesini arzu ediyoruz."

Ziyaretin sonunda Büyükelçi Kafka ve Vali Çakacak birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA / Yerel

Çek Cumhuriyeti Türkiye Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title