Haberler

Çek Başkonsolosu Mares'ten İşbirliği Mesajı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) misafiri olarak kente gelen Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Petr Mares, çok etkilendiği Samsun'la işbirliği oluşturmak adına girişimde bulunacağını söyledi. Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

Yaklaşık dört ay önce Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu olarak göreve başlayan Petr Mares, ilk şehir dışı ziyaretini Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın konuğu olarak Samsun'a gerçekleştirdi. Petr Mares geldiği Samsun'da ilk olarak Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nu makamında ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Akyüz, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yiğit Tören, Yönetim Kurulu Üyeleri Kadir Beytekin, Orhan Bülbüloğlu ile Meclis Başkan Yardımcısı Aydın Özvatan'ın da bulunduğu ziyarette Başkan Murzioğlu, kent ekonomisi ve Oda yapısı hakkında Başkonsolos Mares'i bilgilendirdi.

MURZİOĞLU'NDAN İŞBİRLİĞİNE DESTEK

Çek Cumhuriyeti Başkonsolosu Petr Mares'i Samsun'da misafir etmekten mutluluk duyduklarını belirterek sözlerine başlayan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Türkiye'de ilk ziyaretinizi kentimize yaptığınız için de sizlere ayrıca teşekkür ediyorum. Karadeniz çanağının en büyük kenti olan Samsun hava, kara, deniz ve demiryolu olmak üzere dört ulaşım ağıyla coğrafi olarak önemli bir noktadır. Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'ne açılan kapısı olan kentimiz, lojistiğin ön planda olduğu bir şehirdir. Oda olarak da kentimizin lojistik potansiyelini önemsiyoruz ve bu yönde de önemli bir mesafe kat ettik. Odamızın da büyük hissedarı olarak 693 dönümlük bir alanda kurulacak Lojistik OSB için artık sona geldik. Avrupa Birliği'nden 43 milyon kaynaklı projemizin ihalesi yapıldı ve yer teslimi safhasına gelindi. Samsun ayrıca, beş organize sanayi bölgesi ve bunların altyapısını oluşturan 17 küçük sanayi siteleriyle de her türlü alternatifli imalatın yapıldığı bir kent durumundadır. Samsun ayrıca, iki bereketli ovasıyla bir tarım kentidir. Gerek kamu ve özel hastaneleri yatırımları gerekse Türkiye'de en fazla cerrahi el aletleri imalatıyla da bir sağlık kenti olan Samsunumuz ayrıca, yedi bin yıllık tarihi geçmişiyle, doğal güzellikleriyle de bir turizm şehridir. Samsun, şu an güçlü ve zayıf yönlerini tespit etmiş, kendisi için yol haritasını belirlemiştir. Kısacası Samsun'u anlatmakla bitmez, yaşamak, görmek lazım. İnşallah bundan sonra birliktelik sağlayarak ticari ilişkilerimizi artıracağız" dedi.

MARES: "BİRLİKTELİKTEN ÇOK İYİ SONUÇLAR ÇIKABİLİR"

Samsun'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Petr Mares ise, "Samsun, Türkiye'de göreve başladıktan sonra ziyaret ettiğim ilk şehir. Öncelikle beni sıcak ve samimi bir şekilde karşıladığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Samsun'dan gerçekten etkilendim ve buraya son gelişim olmayacak. Sizlerin de bildiği gibi Çek ve Türk ilişkilerinin çok eskilere dayanıyor. Bundan sonraki amacımız, karşılıklı olarak Samsun ile Çek Cumhuriyeti'nin iş ilişkilerini geliştirmek, iş adamlarımızı bir araya getirmek ve çalışmak olacaktır. Ticari ilişkilerimizi geliştirmek adına sizinle her türlü işbirliğine hazırız. Birliktelikten çok iyi ilişkiler çıkabilir ve çok iyi sonuçlar alabiliriz. Bu bölgede birçok ortak noktada bulaşacağımızı düşünüyorum. El ele verirsek iki ülke adına güzel işler yapabiliriz" diye konuştu.

Başkan Murzioğlu, ziyaretinden dolayı Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Petr Mares'e anı takdiminde bulundu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salih Zeki Murzioğlu Çek Cumhuriyeti İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title