Haberler

Çedaş, Kırsala 20 Milyon Liralık Şebeke Yatırımı Yapacak

Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.ŞÇ (ÇEDAŞ) 2017 yılında kırsala 20 milyon lira şebeke yatırımı yapacak.

Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.ŞÇ (ÇEDAŞ) 2017 yılında kırsala 20 milyon lira şebeke yatırımı yapacak.

Tüketicilerine kaliteli, kesintisiz ve sürekli enerji temini için saha, tesis ve teknolojik yatırımlarına devam eden ÇEDAŞ, kırsalda hayata geçirilecek projelerin daha verimli olması amacıyla yerel yönetimlerle koordinasyona önem veriyor. 2016 yılında kırsalda 53 köy projesine 18 milyon TL yatırım yaparak Sivas'taki kırsal şebekelerin büyük bir bölümünü yenileyen ÇEDAŞ, 2017 yılında Sivas'ta 101 köy projesine yaklaşık 20 milyon TL yatırım yapacak.

ÇEDAŞ kırsaldaki saha çalışmalarında daha etkin olmak amacıyla yerel yönetimlerle koordinasyona önem veriyor. Bu kapsamda Divriği ilçesine bağlı köy muhtarları ile bir araya gelen ÇEDAŞ yöneticileri, muhtarların sorumlu oldukları bölgelerin elektrikle ilgili taleplerini ve sorunları dinledi.

ÇEDAŞ Genel Müdürlük binasında muhtarlarla yapılan toplantıya, Divriği ilçesine bağlı mahalle ve köy Muhtarı ile ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, Yatırım Direktörü Mustafa Altun ve Sistem İşletme Müdürü Özgür Alparslan katıldı. Toplantıda konuşan ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, şirket olarak öncelikli amaçlarının tüketici memnuniyeti olduğuna dikkat çekerek ÇEDAŞ'ın kırsaldaki yatırımlara önem verdiğini söyledi.

Sivas'ta 2016 yılında en büyük yatırımı kırsaldaki köy şebekelerine aktardıklarını dile getiren Akboğa,"Toplamda 79 proje ile Sivas merkez ve ilçelerinde 15 milyon TL yer altı şebekesi yatırımı, 5 milyon TL dağıtım merkezi ve enerji nakil hattı yenileme yatırımı, 6 milyon TL küçük ek tesis yatırımları, 11 milyon TL teknolojik ve diğer yatırımlar ile 53 köy projesinde 18 milyon TL köy şebekesi yatırımı olmak üzere toplamda yaklaşık 55 milyon TL yatırım gerçekleştirdik" dedi.

ÇEDAŞ'ın 2017 yılında hizmet bölgesine yapacağı yatırımların büyük bir bölümünü kırsal şebekelerin yenilenmesine ayıracağını belirten Akboğa,"2017 yılında 101 köy şebekesi için yaklaşık 20 milyon TL yatırım yapmayı planlıyoruz. Sivas merkez ve ilçelerinde 1 Milyon TL dağıtım merkezi yenileme yatırımı, 7 milyon TL enerji nakil hattı yatırımı, 7 milyon TL küçük ve ek tesisler yatırımı, 5 milyon TL yeraltı şebekesi yatırımı gerçekleştirmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

ÇEDAŞ'ın paydaşları ile ilişkilerini güçlendirmek ve muhtarlarla olan iletişimi artırmak için ÇEDAŞ Alo 186 Çağrı Merkezi bünyesinde 'Acil Muhtar Hattı'nın oluşturulduğunu hatırlatan Akboğa,"Sivas'taki muhtarlarımızın elektrik dağıtımında karşılaştığı sorunlar ile talep ve şikayetlerini bizlere daha hızlı iletebilmeleri için bir süre önce ÇEDAŞ Alo 186 Çağrı Merkezi bünyesinde oluşturduğumuz Acil Muhtar Hattı'nı muhtarlarımızın hizmetine sunduk. Bu sayede muhtarlarımız çağrı merkezini aradıklarında onlara ayrıcalık tanınıyor ve sisteme erişim kolaylığı sağlanıyor. Bu çalışma ile Sivas il merkezindeki mahalle muhtarlarının tamamının iletişim bilgileri sisteme dahil edildi. Verilerine ulaşılan köy muhtarlarının da sisteme dahil edilme işlemini hızlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çamlıbel Divriği Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title