Haberler

Çed Bilgilendirme Toplantısındaki Arbede

Mersin Nükleer Karşıtı Platform üyeleri, Mut ilçesinde yapılacak Kayraktepe Barajı için gerçekleştirilen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) bilgilendirme toplantısında arbede çıkmasıyla ilgili Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve İl Emniyet Müdürü Arif...

Mersin Nükleer Karşıtı Platform üyeleri, Mut ilçesinde yapılacak Kayraktepe Barajı için gerçekleştirilen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) bilgilendirme toplantısında arbede çıkmasıyla ilgili Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) üyesi bir grup, dün, Mut ilçesinde bulunan Göksu Irmağı üzerine yapılması planlanan Kayraktepe Barajı'nın Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısında polisin çevrecilere kötü davrandığı iddiasıyla, Güzeloğlu ve Öksüz hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere Mersin Adliye Binası önünde bir araya geldi.

Adliye bahçesinde açıklama yapmak isteyen platform üyelerine polisin izin vermemesi üzerine, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, savcının makamına çıkarak izin aldı.

Alınan iznin ardından Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) Sözcüsü Sabahat Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, katıldıkları ÇED toplantısında güvenlik güçlerinin kendilerine tahammülsüz davrandığını savundu.

Olaylar sırasında 6 kişinin darp edildiğini ve gözaltına alındığını belirten Arslan, "Baraj ve HES istemeyenleri de yaka paça toplantı salonundan attılar. Valinin son zamanlarda yaşam hakkını savunan bizlere emniyet güçleri aracılığıyla şiddet ve baskı uygulattığını görüyoruz. Bunu protesto ediyoruz" dedi.

Milletvekili Atıcı ise, polisin görevinin halkın güvenliğini sağlamak olduğunu dile getirerek "Bu ülkede devlet varsa millet de vardır. Bizler millete hizmet için buradayız, dövmek için değil. Dünkü olayda masum insanlar darp edilmiştir. Tehlikelere direnmek, protesto etmek herkesin hakkıdır. Direnme hakkı hiç kimseye şiddet uygulama hakkı anlamına gelmez. Şiddeti uygulayan kim olursa olsun biz kınarız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından NKP üyeleri Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. - MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Basri Güzeloğlu Mersin Mut Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title