Haberler

Çeçen Tarikat Mensubu Kadınlardan Başkan Sözlüye Teşekkür Ziyareti

Çeçenistan'dan Şeyh Mansur'un türbesini ziyarete gelen Kadiri tarikatına mensup Çeçen kadınlar,kendilerine sahip çıkan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret ederek teşekkür etti.

Çeçenistan'dan Şeyh Mansur'un türbesini ziyarete gelen Kadiri tarikatına mensup Çeçen kadınlar,kendilerine sahip çıkan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret ederek teşekkür etti.

Ceyhan'a bağlı İncetarla Köyü yakınlarındaki Kadiri tarikatının Çeçenistan'daki önderlerinden Şeyh Mansur'un türbesini ziyaret eden tarikat mensupları, Kayseri yakınlarında otobüslerinin bozulması nedeniyle kendilerine araç tahsis ederek Ceyhan'a ulaşmalarını sağlayan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye teşekkür ziyaretinde bulundu.

23 kadın ve 2 erkekten oluşan 25 kişilik kafilenin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Sözlü, Türkiye'deki 75 milyon nüfusun kalbinde Çeçenlerin çok önemli bir yeri olduğunu belirterek "Çeçen kardeşlerimiz yanımızda olmasalar bile kalben beraberiz aslında. Şeyh Mansur'unun kabrinin Ceyhan'da bulunması iki ülkeyi bir birine daha da bağlayacağı kanaatindeyim. Ceyhanlı hemşehrilerim adına çok mutlu oldum. Sadece ben değil, Türkiye'deki herkes aynı davranışı gösterirdi. Çünkü 75 milyonun kalbinde Çeçenlerin çok önemli bir yeri vardır" dedi.

Daha sonra, Başkan Sözlü,

makamında dua eden kadınlara seccade ve kilim hediye etti.

İki gün Ceyhan'da kalacak olan Çeçen misafirler, pazartesi günü araçlarının tamir edilmesinin ardından Ceyhan'dan ayrılacaklar.

Ziyarete Ceyhan Kuzey Kafkas Derneği Başkanı İbrahim İnal ve Çeçenistan Konseyi Adana Bölge Başkanı İsmail Mert ile Ceyhan'da ikamet eden Çeçen asıllı aileler de katıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Sözlü Çeçenistan Kayseri Ceyhan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title