Haberler

Çeçen Komutanın Kızı Yüzünden İşlenen Cinayette 3 Sanık Tahliye Edildi

Bursa'da kız yüzünden Gürcü, Çeçen ve Ahıskalılar arasında çıkan 1 kişinin bıçaklanarak öldürüldüğü, 1 kişinin de yaralandığı olayla ilgili, 4'ü tutuklu 5 sanığın yargılanmasına başlandı.

Bursa'da kız yüzünden Gürcü, Çeçen ve Ahıskalılar arasında çıkan 1 kişinin bıçaklanarak öldürüldüğü, 1 kişinin de yaralandığı olayla ilgili, 4'ü tutuklu 5 sanığın yargılanmasına başlandı. 3'ü Gürcistan, diğerleri Çeçenistan uyruklu sanıklar, suçlamaları kabul etmedi. Duruşmada alınan ifadelerin ardından 3 sanık tahliye edilirken, Muhammed Boris Borchaev'in tutukluluğunun devamını karar verildi.

Çeçenistan'da komutanlık yaptığı bildirilen ve İstanbul'da oturan Sultan Kehursayev'in Bursa'da yaşayan kızı Latmira Kehursayev, evli ve 5 çocuk babası 36 yaşındaki Vatanberg Mavludov ile duygusal ilişki yaşamaya başladı. Genç kızın İstanbul'da yaşayan kardeşi 24 yaşınaki Laura Kehursayev, kardeşinin ev sahibi ile ilgili sıkıntısını çözmek için birlikte yaşadığı Muhammed Boris Borchaev ve diğer yakınları ile geldiği Bursa'da bu ilişkişi öğrendi. Kardeşinin oturduğu merkez Osmangazi İlçesi Panayır Mahallesi'nde önce kardeşi Latmira Kehursayev ile tartışan Laura Kehursayev, daha sonra cep telefonu ile görüştüğü Vatanberg Mavloudov'dan bu ilişkiyi bitirmesini istedi.

Yaşanan tartışmanın ardından taraflar, Panayır Mahallesi'ndeki boş bir arazide görüşmek için buluşunca arbede çıktı. Bıçak ve tabancanın kullanıldığı olayda 4 yerinden bıçaklanan 5 çocuk babası Vatanberg Mavludov kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirirken, göğsünden aldığı tek bıçak darbesi ile yaralanan arkadaşı 35 yaşındaki Murat Demirel ise Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

4 KİŞİ TUTUKLANDI

Polis kaçan araçlardan birini Gemlik ilçesinde terk edilmiş olarak bulurken, diğerini ise İzmit'te durdu. Otomobilde bulunan Gürcistan uyruklu 44 yaşındaki Maradi Onıani, 39 yaşındaki Aslan Mikaledze ve 31 yaşındaki Gurem Gegesshıdze gözaltına alındı. Suçlamaları kabul etmeyen sanıklar daha sonra yakalanan 35 yaşındaki Muhammet Boris Borchaev ile birlikte çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

Geçen haziran ayında yaşanan ve haklarında 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan 4'ü tutuklu 5 sanığın yargılanmasına başlandı. Duruşmada söz alan Muhammet Boris Borchaev, Laura Kehursayev ile birlikte yaşadıklarını belirterek, "Laura'nın, kızkardeşi Latmira Bursa'da yaşıyordu. Ev sahibi ile aralarında sorunları vardı. Bunları çözümlemek için olay günü Laura ve diğer arkadaşlarımla Bursa'ya geldik. O akşam Laura, kardeşinin birlikte yaşadığı Vatanberg ile ilişkisini öğrendi. Onunla telefonla konuştu. Aralarında küfürleşme yaşandı. Bir süre sonra Vatanberg tekrar telefon açınca ben baktım. Bu kez aynı hakaretleri bana yağdırdı. Buluşmamız için yer verdi. Özür dileyeceğini sandım. Olay yerine gidince arkadaşları ile bizim önümüzü kesip bıçak ve tabanca ile saldırıda bulundular. Yaşanan arbede sırasında elime geçirdiğim bıçağı rastgele salladım. Sonra otomobillerimize binip kaçtık. Ardından yakalandık. Benim bildiklerim bu kadar. Suçsuzum" dedi.

Diğer sanıkların da suçlamaları kabul etmediği duruşmada söz alan tutuksuz sanık Laura Kehursayev ise ev sahibi ile yaşadığı sıkıntıları gidermek için geldiği Bursa'da, kardeşinin Vatanberg ile yaşadığı ilişkiyi öğrenince sinirlendiğini açıkladı. Kardeşinin evli olan Vatanberg ile yolda öpüştüğünü duyunca çok üzüldüğünü belirten Laura Kehursayev, "Bu sırada Vatanberg telefon ile Latmira'yı aradı. Telefonu ben açtım. Konuşmamız sırasında hakaret etti. Sonra da buluşmamız için bir adres bize verdi. Özür dileyeceğini sandım. Fakat arkadaşlarıyla bize saldırdı. Arbede yaşandı. Canımızı zor kurtardık. Onu kimin öldürdüğünü bilmiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti sanıklardan 3'ünün tahliyelerine, Muhammed Boris Borchaev'in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çeçenistan Gürcistan İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title