Haberler

Çebi: "Kulüplerin Görevi Türk Futboluna Hizmet Etmektir"

Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, Aziz Yıldırım’ın Ziraat Türkiye Kupası hakkında yaptığı yorumu değerlendirdi.

Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, Aziz Yıldırım'ın Ziraat Türkiye Kupası hakkında yaptığı yorumu değerlendirdi. Çebi, "Ekonomik olarak baktığımızda Aziz Bey'e katılıyorum. Ekonomik anlamda kulüplere pek katkısı yok ancak bu kulüplerin görevi sadece ekonomi yürütmek değildir. Türk futboluna hizmet etmektir" dedi.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Torku Konya spor ile eşleşen Beşiktaş'ta 2. Başkan Ahmet Nur Çebi, kura sonrası yaptığı açıklamada, "Şu an buradaki 8 takım zor koşullarda başarmış, buraya gelmiş. Hepsi bizim için önemli rakiplerdi. Büyük veya küçük takım kurası çekmedik, bir eşleşme gerekiyordu ve böyle oldu" diye konuştu.

"KUPA BİZİM OLACAK"

Yarı finalde olası Fenerbahçe eşleşmesini de değerlendiren Çebi, "Umarım güzel bir derbi olur. Biz kupayı kaldıracağımıza inanıyoruz. Kupa bizim olacak. Fenerbahçe maçını da aşarak finali bir takımla oynamayı arzu ediyoruz. Bunun da böyle olacağına inanıyoruz. İnanmadığınız takdirde o takımı seçmişsin, bu takımı seçmişsiniz, o renge çıkmış, bu geç çıkmış önemli değil. Sadece isteyeceksiniz ve alacaksınız" ifadelerini kullandı.

"SADECE EKONOMİYE DAYALI GÖREV YAPMIYORUZ"

Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Ziraat Türkiye Kupası hakkındaki açıklamaları ile ilgili ise, "Ekonomik olarak baktığımızda Aziz Bey'e katılıyorum. Ekonomik anlamda kulüplere pek katkısı yok. Ancak kulüplerin görevi sadece ekonomik yürütmek değildir. Türk futboluna hizmet etmektir. Türk spor kamuoyunun ilgi ve alakasını futbola odaklamaktır. Manevi tarafından baktığınızda ben bu turnuvanın Anadolu'ya yayılan buram buram futbolun daha da ilgi çekebilmesi anlamında katkı vereceğine düşünüyorum. Burada sadece ekonomiye dayalı görev yapmıyoruz, aynı zamanda kamusal görevi de var. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ayaklarına giden Beşiktaş'ı, Fenerbahçe'yi orada seyretmeleri, onların takımlarıyla rekabet etmemizin muhakkak ki futbola ilgi ve alaka anlamında çok katkısı var. Bu tarafı bizim açımızdan ağır basıyor ve ekonomi zayıf ama maneviyatı açısından katkı vermek zorundayız. Bunu da isteyerek ve zevkle yapıyoruz" açıklamalarında bulundu.

Çebi, Aziz Yıldırım'ın havuzdan çıkma açıklamalarına ise, "Ben başka camia hakkında yorum yapma hakkına sahip değilim. Orada böyle takdir edip böyle yaparlarsa biz de o gün gereğini yaparız" dedi.

"HİZMET EDECEK KİŞİLERİN GELMESİ ÇOK ÖNEMLİ"

Ahmet Nur Çebi, yönetimden ayrılmasıyla ilgili yaptığı açıklamaya da açıklık getirdi. Çebi, "Mayıs'a çok var. Önümde kafamı taktığım Beşiktaş'ın şampiyonluğu, stadın bitmesi şu an. Bir röportajımda birçok insanın yönetici olma hakkı olduğunu, onlara da yer ayrılması gerektiğin söyledim. Bugünün koşullarında Beşiktaş, yarın iyi bir yönetim kadrosuyla yoluna devam etme şansı bulursa emaneti vereceğiniz kişileri de iyi değerlendirmek gerekiyor. Hizmet edebilecek kişilerin gelmesi Beşiktaş için çok önemli" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Ahmet Nur Çebi Aziz Yıldırım Beşiktaş Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title