Haberler

Cbü Kula Myo'da Mezuniyet Coşkusu

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Kula Meslek Yüksek Okulunun 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı mezuniyet töreni coşku içinde gerçekleştirildi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Kula Meslek Yüksek Okulunun 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı mezuniyet töreni coşku içinde gerçekleştirildi.

Kula Kapalı Spor salonunda düzenlenen Mezuniyet törenine Kaymakam Murat Güven, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erkan Enginar, Kula belediye başkanı Hüseyin Tosun İlçe Emniyet Müdürü Hakan Nakışyapar, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı. Mezuniyet programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını mezun olan öğrenciler adına okul birincisi Rabia Bal yaptı. Bal konuşmasında, "Celal Bayar Üniversitesi Kula MYO birincisi olarak karşınıza çıkmaktan gurur duyuyorum. Hiç bitmeyecekmiş gibi gelen 2 yıllık üniversite hayatımız göz açıp kapayıncaya kadar geçti ve şimdi bizler yaşamımızın hiç unutulmayacak bir dönemini noktalamaktayız. Bugün kendimi bir yandan hüzünlü bir yandan ise mutlu hissediyorum. Hüzünlü hissediyorum; çünkü 2 yıl boyunca birlikte vakit geçirdiğim, acı ve tatlı anları paylaştığım arkadaşlarımdan ayrılıyorum. Mutlu hissediyorum; Çünkü 2 yıl süren bir maratonun sonuna geldik ve hedeflerimize ulaştıracak bir başlangıca adım atıyoruz. Bu başarıyı hayatımda bir basamak olarak gördüğümü belirtmek isterim. Hayatta başarının bir tesadüfi olmadığına inanıyorum. Azmin çalışmanın ve emeğin karşılığının insana başarı olarak geri döneceğini düşünüyorum. Beni hiçbir zaman yalnız bırakmayan bana her zaman destek olan aileme, hocalarıma ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bütün arkadaşlarıma hayatları boyunca başarılar diliyorum." dedi.

Okul müdürü Sedat Coşkun ise yaptığı konuşmada, "13. mezuniyet törenimizi yapıyoruz ve yaklaşık 400 öğrencimizi mezun ediyoruz." diyerek öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Coşkun, "Yüksek Okulumuz 2001-2002 Eğitim öğretim yılı başında öğrenci almaya başlamıştır. 2 programla başlayan eğitim öğretimimiz zamanla maalesef tek programa düşmüştür. 2012 yılında Halkla ilişkiler ve tanıtım programını açtık. 2013 yılında da Maliye programını açtık. Şu anda işletme yönetimi Halkla ilişkiler ve tanıtım ile Maliye programları öğrencileri ile eğitim öğretimimize devam ediyoruz. İşletme yönetimi programında 13. Mezunlarımızı veriyoruz. Halka ilişkiler ve tanıtım programında ise ikinci mezunlarımız ile karşınızdayız." dedi.

2010 yılında 300 olan öğrenci sayılarını bugün 850'ye çıkardıklarını aktaran Coşkun şunları söyledi:

"Önümüzdeki Eylül ayında gelecek yeni öğrencilerimiz ile beraber öğrenci sayımız binin üzerine çıkacaktır. Şu anda mevcut fiziki imkanlarla bu sayıyı arttırmamız mümkün değil. Öğrenci sayımızın daha da artması Kula'ya sosyal kültürel ve ekonomik katkılarının artması isteniyorsa biz üniversite olarak bunu yapabiliriz."

CBÜ Rektörü Prof. Dr Ahmet Kemal Çelebi ise, "Üniversitemiz hızlı bir çıkışta ve son yıllarda hızlı büyük gelişmeler var. Celal Bayar Üniversitesi artık Türkiyede eğitim yükünü çeken üniversiteler arasına girmiş durumda. 40 binin üzerinde öğrencimiz var. MYO olarak ön lisans programında Türkiye'nin beşinci üniversitesi olduk. Bu da bizim ara eleman ihtiyacımızı karşılamada gösterdiğimiz performansı belirtir. Elbetteki daha yeni bölümler açmak eğitim çeşitliliğini arttırmak öğrenci sayımızı arttırmak niyetindeyiz." dedi.

Konuşmaların ardından çeşitli etkinliklerde dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, öğrenci andının okunmasının ardından öğrenciler coşku ile keplerini havaya fırlattı.

REKTÖR KAYMAKAMI ZİYARET ETTİ

Mezuniyet töreni öncesi Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr Ahmet Kemal Çelebi Kula Kaymakamı Murat Güven'i makamında ziyaret etti. Çelebi ile Güven Kula Meslek Yüksek Okulu ile ilgili bilgi alışverişinde bulunduktan sonra mezuniyet töreninin yapıldığı kapalı spor salonuna geçtiler. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Güven Kula Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title