Haberler

"4'ü Güneş Enerjili, 3'ü ise Elektrikli 7 Araç Ürettik"

Güncelleme:

CBÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atik, "4'ü güneş enerjili, 3'ü ise elektrikli 7 araç ürettik." dedi.

Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enver Atik, 4'ü güneş enerjili, 3'ü ise elektrikli 7 araç ürettiklerini bildirdi.

Prof. Dr. Atik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2007'den bu yana yurt içinde ve dışında elektrikli, güneş enerjili araba yarışlarına katıldıklarını, son 3 yıldır Türkiye'yi Avrupa'da düzenlenen Shell Eko Maraton yarışlarında temsil ettiklerini belirtti.

Sanayi ile işbirliği içinde şu ana kadar 7 araç ürettiklerini kaydeden Prof. Dr. Atik, araçlardan 4'ünün güneş enerjili ve 3'ünün ise elektrikli araç olduğunu bildirdi.

2015 Mayıs ayında Hollanda'da yapılacak olan Shell Eko Maraton yarışlarına katılacaklarını bildiren Prof. Dr. Atik, daha sonra TÜBİTAK'ın yarışında mücadele edeceklerini söyledi.

Prof. Dr. Atik, araçların tek kişilik ve iki kişilik şehriçi versiyonlarının bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Ürettiğimiz araçlardan bir kısmı tek kişilik, bir kısmı ise iki kişilik araçlar. Şehir içinde kullanılabilecek bir konsepte sahip. Şu anda yarış kurallarına göre imal ediliyor. Bu araçları şehir içinde, fabrika veya okul kampusları içinde kullanılabilecek hale de getirebiliyoruz. Bu tür projelerimiz de devam ediyor."

Celal Bayar Üniversitesi rektörlük seçimlerinde de aday olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Atik, "Seçimlerde üniversitemizin yararına olan tercihi öğretim üyelerimizin yapacağına inanıyorum. Bu tercihler içinde ilk sıralarda yer alacağıma inanıyorum" dedi. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Shell Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title