Haberler

Çbb Encümen ve Meclis Toplantısı Tarsus'ta Yapıldı

Çukurova Belediyeler Birliği Eylül ayı encümen ve meclisi toplantısı Mersin’in Tarsus ilçesinde yapıldı.

Çukurova Belediyeler Birliği Eylül ayı encümen ve meclisi toplantısı Mersin'in Tarsus ilçesinde yapıldı.

Tarsus Belediye Başkanlığı makamında yapılan encümen toplantısının ardından birliğe bağlı üyeler meclis salonunda meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Çukurova Belediyeler Birliği Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın başkanlığında yapılan toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Toplantıda söz alan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus hakkında bilgi verdi. Can, "Tarsus geçmişi 10 bin yıla öncesine dayanan, her dönem cazibe merkezi olmuş bir kenttir. Tarsus, dinlerin ve medeniyetlerin kesişim noktasıdır. İsrailli Peygamber Hz. Daniyal (A.S.) mezarının Tarsus'ta bulunması ki, kendisi bereket peygamberi olarak anılıyor. Hıristiyanların önde gelen liderlerinden Aziz Paulus'un Tarsus'ta doğmuş olması, evinin ve senpol kuyusunun Tarsus'ta bulunması, yine Eshab-ı Kehf'in yani yedi uyurların mekanının Tarsus'ta bulunması, Tarsus'un her üç din için de önemli bir merkez olduğunu göstermektedir. Eshab-ı Kehf'in bilindiği gibi hem Kur'an-ı Kerim'de sözü edilmekte, hem de Hıristiyan ve Müslüman alemi için önemli bir inanç merkezi olarak bilinmektedir. Tarsus'un yer altındaki zenginlikleri, yer üstündekilerden daha fazladır.

Tarsus bir cazibe merkezi olarak her zaman gündemde olmuştur. Antonius'la Kleopatra'nın Tarsus sahillerinden Regma gölüne girmesi ve orada buluşması, oradan Tarsus'a çıkması, Tarsus'un o dönemlerde cazibe merkezi olduğunu göstermektedir. Bu kenti, bu kentte yaşayan insanlara layık olduğu bir kent haline getirmek istiyoruz. Tarsus Belediyecilik konusunda hep rutin işlerin dışında değişik hizmetlere soyunmuş bir kenttir" dedi.

Tarsus'un bugün modern bir kent olduğunu vurgulayan Can, "20 yıl önce bir köy görüntüsünde olan güzel kentimiz, Belediye Başkanımız sayın Burhanettin Kocamaz'ın göreve gelmesiyle hızla gelişen bir modern bir şehir olmuştur.

Başkanımız, kentimizin tüm değerlerine sahip çıkarak, Tarsus'u bir tanırlılığını arttırmış, Türkiye'de adını duyurmuş önemli bir yerleşim birimi haline getirmiştir. Sizlerin huzurunda Başkanımıza yaptığı hizmetler için teşekkür ediyor, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yapacağı hizmetler içinde şimdiden teşekkür ediyoruz. Büyükşehir yasası nedeniyle 54 ilden büyük bir kent olarak sıkıntı yaşıyoruz. Büyükşehir Yasası küçük ilçeler için iyi oldu, ama bizim gibi 54 vilayetten büyük bir ilçe için fazla iyi olduğunu söylememiz çok zor. Sevindiğimiz nokta bir Tarsuslu olarak, Tarsus'u 20 yıl yöneten kişinin Adana'dan Antalya'ya kadar olan bölgeyi yöneten kişinin belediyecilikte duayen bir isim olan Sayın Burhanettin Kocamaz olması bizim için gurur verici bir olaydır. Allah'ın izniyle Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz'ın sadece Tarsus'a değil tüm ilçelere vereceği hizmetlerle bu sıkıntıları tek tek aşacağız. Sadece Mersin'e değil, Başkanımızın tüm Çukurova Bölgesine hizmet konusunda katkı koyacağına canı gönülden inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Toplantının üçüncü gündem maddesi olan 2015 Mali yılı bütçe görüşülmesine geçildi. ÇBB'nin 2015 Mali yılı bütçesi 1 milyon TL olarak oy birliğiyle kabul edildi. Ardından sözleşmeli personelin sözleşmesinin yenilenmesi yine meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Meclis birliğe yeni üye belediyelerin üyeliği kabulü ve 10 Nisan 2014 tarih ve 28968 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren belediye ve bağlı kuruluşları ile mahalli idare birlikleri norm kadro ilke ve standartlarına dair yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik kapsamında birlik norm kadrolarının görüşülmesi ile tüzük değişikliği gündeme geldi.

Son olarak söz alan ÇBB Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, alınan kararların hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Çukurova Belediyeler Birliği Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ev sahipliğinden dolayı Tarsus Belediye başkanı Şevket Can'a günün anısına plaket verdi.

Başkan Can ise konuklara Tarsus'u tanıtıcı çeşitli hediyeler verdi. Toplantı sonunda birlik üyelerine Tarsus Belediyesi ve tarihi yerler gezdirildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çukurova Mersin Tarsus Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title