Haberler

Cb Bulutları Atatürk Havalimanı'nda Etkili Oldu

Faik KAPTAN-İbrahim YILDIZ / İstanbul DHA

İstanbul'da etkili olan yağmur ve kümülonimbus (CB) olarak adlandırılan elektrik yüklü bulutlar nedeniyle, Atatürk Havalimanı'na iniş için yaklaşma yapamayan uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı.

İstanbul'da öğleden sonra etkili olan rüzgar ve yağmurla birlikte 'CB' bulutları nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda hava trafiğinde aksamalar meydana geldi. Uçaklar kalkış için sıra beklerken bazı uçaklar da yakıt kritiğine girdi. Havalimanına iniş için yaklaşma yapamayan uçaklar ise havada tur atmak zorunda kaldı. Pilotlar, Atatürk Hava Trafik Kontrol Kulesi'yle irtibata geçerek CB bulutları ve rüzgar hızı hakkında bilgi verirken, pilotlar rüzgarın hızındaki veya yönündeki ani ve şiddetli değişiklik olan rüzgar kırılması (Windshear) etkisinde kaldığını bildirdi. Kalkış yapan uçakların da motorlarından çıkan gazın şiddetinden pist üzerindeki yağmur birikintilerini sıçratması ilginç görüntüler oluşturdu.

ZÜRİH UÇAĞI HASTA YOLCU NEDENİYLE ACİL İNDİ

Bu arada Türk Hava Yolları'nın Zürih-İstanbul seferini yapan Airbus 321 tipi uçağında 50 yaşında bir erkek yolcu rahatsızlandı. TK1908 sefer sayılı uçağın pilotu, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi'yle irtibata geçerek acil iniş izni istedi.THY uçağı saat 14: 37'de indikten sonra yolcu sağlık kontrolüne alındı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title