Haberler

Cazip İş ve Yatırım Ortamı İçin Osb'lere 12 Milyon TL'lik Destek

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından Sanayi Bölgelerini Geliştirme Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında başarılı bulunan projelere 12 milyon TL'lik mali destek programı başlatıldı.

İzmir Valisi ve İZKA Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toprak, sanayi bölgelerine yönelik hazırlanan mali destek programının 2013 yılında İZKA tarafından gerçekleştirilen 'Özel Yatırım Alanları İhtiyaç Tespit Anketi' çalışması sonucu bölge planı öncelikleri ekseninde değerlendirildiğini belirtti.

Özellikle enerji ve alternatif enerji uygulama, atık depolama, çevre düzenlemesi gibi çeşitli ortak sistemleri kapsayan projelerin destekleneceğini açıklayan Toprak, 12 milyon TL'lik mali destek tablosunda yer alacaklara ilişkin bilgi verdi. Toprak, "Sanayi bölgelerinin yatırımcıların ihtiyaç ve beklentilerini karşılama yeterliliğinin geliştirilmesi, önemli bir ihtiyaçtır. İZKA tarafından 2013 yılında gerçekleştirilen, 'Özel Yatırım Alanları İhtiyaç Tespit Anketi' çalışması sonuçları bölge planı öncelikleri ekseninde değerlendirilmiştir. Sanayi Bölgelerini Geliştirme Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı, bu yaklaşımla, organize sanayi bölgelerinin (OSB) ve küçük sanayi sitelerinin (KSS) altyapı ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlamaya yönelik olarak tasarlanmıştır" dedi.

İZKA'nın özellikle İzmir'in gelişimi için pek çok faaliyeti bir arada yürüttüğünü de hatırlatan Toprak, 12 milyon TL'lik kaynağın proje dağılımına ilişkin şu bilgileri verdi: "Program iki bileşenden oluşmaktadır. 12 milyon TL olan toplam kaynak, 10 milyon TL'si OSB'ler için, 2 milyon TL'si KSS'ler için olacak şekilde ayrılmıştır. Her iki bileşen için de Ajansın destek oranı yüzde 75'tir. OSB'ler için Asgari/Azami Destek Tutarı 500 bin TL -1,5 milyon TL olacaktır. KSS'ler için Asgari/Azami Destek Tutarı ise 250 bin TL - 500 bin TL olacaktır."

İZMİR'İN SANAYİ HARİTASI

İzmir'de 13 organize sanayi bölgesi bulunduğunu ve 62 bin 681 kişinin istihdamda olduğunu açıklayan Toprak, "Bu OSB'lerdeki 3 bin 78 parselin tahsis edilmiş olan bin 886'sında bin 11 firma faaliyet göstermektedir. OSB'ler gibi KSS'ler de bölgede yer alan üretim ve istihdam konusunda önemli yapılar olarak değerlendirilmektedir. İzmir'de, yoğun olarak küçük ölçekli işletmeler tarafından imalat sanayine yönelik üretim yapılan ve ilgili alanlarda hizmet sunulan KSS'lerde faaliyet gösteren 8 bin 181 işyerinde yaklaşık 40 bin 900 kişi istihdam edilmektedir. Bölgede KSS ve OSB altyapısının iyileştirilmesinin, yatırımcı ve çalışan memnuniyeti ile bölgeye yönelik yatırım kararları üzerinde olumlu etkisi olacağına inanmaktayız" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İzmir Kalkınma Ajansı Mustafa Toprak Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title