Haberler

Cazın Yaşayan Efsanesi 21 Kasım'da İstanbul'da!

Güncelleme:

Caz müziğin yaşayan en sıra dışı seslerinden Dee Dee Bridgewater, 70. yılını kutlayan Yapı Kredi'nin ana sponsorluğunda Map İletişim'in düzenlediği "Good Music In Town" konserleri kapsamında 21 Kasım'da İstanbullu caz tutkunlarıyla Zorlu Center PSM'de buluşacak.

Bugüne kadar 3 kez Grammy ödülünün sahibi olan ve bu ödüllerden ikisini Ella Fitzgerald onuruna hazırladığı "Dear Ella" albümü ile kazanan Bridgewater, sanatın farklı alanlarında gösterdiği başarılı performanslarla da büyük başarılar elde etmiş bir sanatçı. Dizzy Gillespie, Sonny Rollins, Dexter Gordon ve Max Roach gibi caz müziğin önemli sesleriyle birlikte unutulmaz çalışmalara imza atan efsane ses, 1974'te The Wiz Müzikali'ndeki"Glinda" rolüyle aday gösterildiği Tony Ödülü'nün de sahibi. Bugün hala müzikal tiyatro alanındaki çalışmalarını sürdüren Dee Dee Bridgewater, New York'taki Little Schubert Tiyatrosu'nda sahnelenmekte olan "Lady Day" müzikalinde Billy Holiday rolü ile başrol oynamaktadır.

Müzik kariyerinin yanı sıra dünya çapında destek verdiği sosyal projelerle de adından söz ettiren sanatçı, aynı zamanda Birleşmiş Milletler'in Yemek ve Tarım Organizasyonu'nun dünyadaki ilk elçisi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yapı Kredi Bankası Zorlu Center İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title