Haberler

Caz ve Trompetin Ustası Son Yolcuğuna Uğurlandı

Tedavi gördüğü İstanbul'da 85 yaşında yaşamını yitiren ünlü caz ustası ve trompetçi İlhan Feyman, vesayeti üzerine yaşamının büyük bölümün geçirdiği, aşığı olduğu muğla'nın Bodrum İlçesi'nde son yolculuğuna uğurlandı.

Tedavi gördüğü İstanbul'da 85 yaşında yaşamını yitiren ünlü caz ustası ve trompetçi İlhan Feyman, vesayeti üzerine yaşamının büyük bölümün geçirdiği, aşığı olduğu muğla'nın Bodrum İlçesi'nde son yolculuğuna uğurlandı.

Yaklaşık 20 yıldır Bodrum'un Göltürkbükü Beldesi'ndeki evinde eşi Rüya Feyman ile yaşamını sürdüren ve iki yıl önce yakalandığı akciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören ünlü trompetçi İlhan Feyman 85 yaşında İstanbul'da yaşamını yitirdi. Yaz aylarında Bodrum ve Göltürkbükü'nde sahne aldığı restoran ve beachlerde dünyaca ünlü caz eserlernini seslendiren Feyman'ın cenazesi, cuma günü İstanbul Karacaahmet Şakirin Camisi'nde kılınan ikindi namazı sonrası karayoluyla Bodrum'a gönderildi. Cenaze son kez, Göltürkbükü Beldesi'nde kendi adının bulunduğu İlhan Feyman Sokak'tan geçirilip, 'helallik' alındı.

Aynı sokaktaki Gölköy Camisi'nde ikindide Feyman'ın cenazesi için tören düzenlendi. Törene, şarkıcı Neco, Müzeyyen Senar'ın kızı Feraye Işıl, müzisyen arkadaşları Selçuk Alagöz, Hasan Sel, Hurşit Yenigün, Can Tekin'in de aralarında olduğu sevenleri ve dostları katıldı. Sezen Cumhur Önal ve Alpay ise çelenk gönderdi. Ünlü haber spikeri Gülgün Feyman amcasının cenaze törenine katılamazken, kızı Pelin Baysal yer aldı.

Rüya Feyman, üzüntüsünü dile getirip, "Rahatsızlığı nedeniyle İlhan, son zamanlarında çok sıkıntı çekiyordu. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. İçimde kocaman bir oyuk var. Çok güzel yaşadı. Huzura kavuştu" dedi.

FENERBAHÇE ATKILARIYLA UĞURLANDI

Önceki evliğinden Işın ve Levent Feyman, Rüya Feyman ile evliğinden ise Suzan ve Kemal Feyman olmak üzere 4 çocuk babası olan İlhan Feyman'ın tabutunun üzerine taraftarı olduğu Fenarbahçe atkısı serildi. Babasının koyu Fenerbahçe taraftarı olduğunu söyleyen Kemal Feyman, "Gençliğinde Fenerbahçe Dalyan Kulübü'nde futbol oynamışlığı var. Ali Şen döneminde birkaç kez Fenerbahçe stadında tribünlere trompetiyle Fenerbahçe Marşı çalarak sezon açmışlığı var. O nedenle Fenerbahçe atkılarıyla uğurlamayı uygun gördük" dedi.

Işın Feyman ise babasından söz ederken "Özetle dünyanın en temiz en iyi niyetli insanıydı. Hatıralara baktığımda söyleyecek kötü tek bir şey bulamıyorum. Çok espriliydi, hayata hep güzel baktı" ifadelerini kullandı.

BANA NECO İSMİNİ O VERDİ

Cenaze töreninde katılanlardan şarkıcı Neco da, "Benim çok sevdiğim bir ağabeyimdi. Bana, 'Neco' ismini o verdi. Benim ilk orkestra şefimdir. Çok renkli çok güzel bir hayatı vardı. Güçlü bir insandı. Onu kaybettiğimiz için çok üzgünüz, ama maalesef hepimizin başına gelecek olan şey. Bundan kaçış yok. Allah rahmet eylesin" dileyerek duygularını ifade etti.

İlhan Feyman'ın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Göltürkbükü Belde Mezarlığı'nda dualar eşliğinde, gözyaşları arasında toprağa verildi. - Bodrum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gülgün Feyman Fenerbahçe İstanbul Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title