Haberler

Caz Sanatçısı Judith Sephuma, İstanbul'da Konser Verecek

Sephuma, Güney Afrika'nın 20. Özgürlük ve Demokrasi Yıl Dönümü kutlamaları kapsamında, 25 Kasım'da Cem Karaca Kültür Merkezi'nde sahne alacak.

"Afrika'nın en iyi caz sanatçısı" kabul edilen Judith Sephuma, 25 Kasım'da Cem Karaca Kültür Merkezi'nde konser verecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre cesur performansları, çok satan albümleri, ödülleri ve eklektik çalışmalarıyla "Afrika'nın en iyi sanatçısı" seçilen Sephuma, Güney Afrika'nın 20. Özgürlük ve Demokrasi Yıl Dönümü kutlamaları kapsamında, 25 Kasım'da sahne alacak.

Cem Karaca Kültür Merkezi'nde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleşecek konsere katılım ücretsiz olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sephuma, yaşamı boyunca hiçbir zaman rekabet içinde olmadığını, şarkı söylemenin Allah tarafından kendisine verilen bir hediye olduğuna inandığını ve bu yüzden hayatta müzik dışında herhangi bir tercihi olmadığını belirtti.

Odak noktasının sadece kariyeri olduğunu vurgulayan sanatçı, etrafında akıl veren insanların çok olduğunu ama kararlarını kendisinin verdiğini anlattı.

Kendisini başarıya taşıyan en önemli özelliklerden birisinin annesinden aldığı disiplin olduğunu kaydeden Sephuma, bu sayede konserine bir kişi bile gelse sahneye çıktığını ve aynı coşkuyla şarkılarını söylediğini aktardı.

Güney Afrikalı sanatçı, yaşantısının çocukları ve müzik olmak üzere iki parçadan oluştuğunu ifade ederek, "Pek çok ödül almış ünlü bir müzisyen olabilirim. Ama ben aynı zamanda 5 çocuğu olan bir anneyim. Haftanın belirli günlerini evde onlara yemek yaparak geçiriyorum. O yüzden sadece sahnede değil, onlara yemek hazırlarken mutfakta da çok mutluluk duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Bu yılın başlarında 32 hafta doğan bebeğini kaybeden Judith Sephuma, müzik çalışmalarına kısa bir süre ara vermişti.

2001'de "A Cry, A smile, A dance" adıyla çıkan ilk albümü büyük beğeni toplayan Sephuma, Michael Bolton, Ringo Madlingozi, Oliver Mtukudzi, Pastor Benjamin Dube, Dj Pepsi gibi birçok farklı müzik türünün başarılı isimleriyle düet yaptı.

Sanatçı, ruhani esintiler taşıyan son albümü "The Experience: Live in Concert" ile de eleştirmenlerin ve müzikseverlerin takdirini kazandı. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Güney Afrika Cem Karaca Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title