Haberler

Çaykur Rizespor: "Sahamızda Zinciri Kırmak İstiyoruz"

Çaykur Rizespor teknik direktörü Mehmet Özdilek, sahalarında henüz galibiyetle tanışamadıklarını hatırlattı, "Hedefimiz bu zinciri kırmak ve kazanmak olacak" dedi.

Çaykur Rizespor teknik direktörü Mehmet Özdilek, sahalarında henüz galibiyetle tanışamadıklarını hatırlattı, "Hedefimiz bu zinciri kırmak ve kazanmak olacak" dedi.

Mehmet Cengiz Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Mehmet Özdilek, milli maçlar nedeniyle lige verilen arada yoğun çalışma temposu geçirdiklerini, ülkelerinin milli takımlarında bulunan 5 oyuncuları nedeniyle takım halinde çalışamadıklarını söyledi. İstanbul Başakşehir'i sahalarında mağlup etmeyi  hedeflediklerini ifade eden Mehmet Özdilek, şöyle konuştu:

"Bizim 10, rakibimizin ise 11 puanı var. Puan durumuna bakıldığında kazanmanın ne anlama geldiğini çok daha iyi anlıyoruz. İyi bir rakibe karşı oynayacağız. Zor gol yiyen ve takım savunmasını iyi yapan bir ekip. Son 2 maçını kaybeden bir takıma karşı oynayacağız. Bizde sahamızda galibiyet sevinci yaşayamadık, evimizde 3 beraberlik, 1 mağlubiyet aldık. Hedefimiz bu zinciri kırmak ve kazanmak olacak. İlk yarıda oynanmamış 7 hafta var ve 21 puan ortada. Alabileceğimiz maksimum puanları almak için çaba harcayacağız. Milli maçlar nedeniyle takıma geç katılacak oyuncular yorgun olacak veya hazır olmayacak. Ama bazı maçlar vardır ki şartlar ne olursa olsun kazanılması gerekir.  Kazanmaktan başka düşüncemiz olmayacak. Taraftarımız bizim için önemli. Takımlarına destek vermeleri önemli."

EKSİK, SAKAT VE CEZALI OYUNCULAR ÇOK

Takımında Ali Adnan, Oboabona, Viera, Holosko ve Kweuke'nin milli maç için ülkelerine gittiğini, maçtan bir gün önce döneceklerini ifade eden Mehmet Özdilek, "Ayrıca Aykut ve Murat sakat, Kıvanç da cezalı. Eksik ve hazır olmayan oyuncularımız çok. Bu yüzden şans vereceğimiz oyuncular olacak. Bu oyuncuların bu şansı iyi değerlendireceğine inanıyorum" dedi.

"VOLKAN BASKIYI KALDIRMALIYDI"

Mehmet Özdilek, Kazakistan milli maçından önce stadyumu terk eden Fenerbahçeli Volkan konusundaki soru üzerine bunu doğru bulmanın mümkün olmadığını belirtirken şöyle konuştu:

"İnsanların seyrinden zevk aldığı, futbolun güzelleştiğinin konuşulduğu ve skor ne olursa olsun insanların statlardan gülerek ayrıldığı günleri görmek, eskiye dönmek daha güzel olur. Geçmişte seyirci profilinin çok daha alaturka ve güzel olduğu güzel günler vardı. Spor sevgisi tekrar geri gelmeli. Bugünkü şatrlarda olur mu? Zor. Bunu yapmak yukarıdaki insanların işi. Futbolun marka değerini yukarı çekmemiz lazım. Milli takım forması veya başka bir takım forması giymiş hiçbir sporcu küfürü hak etmiyor. Sporda bu olmamalı. Sporcu da zeki, çevik ve ahlaklı olmalı. Oyuncu, teknik adam veya yöneticilerde sorumluluğun altına imza atmalı. Volkan'ın o anda psikolojik olarak ne durumda olduğunu bilmiyoruz. Ancak böyle oyuncuların bu baskıyı kaldırmaları gerekir. Kazakistan maçı bizim için çok önemliydi. Volkan'da bu milli takımın oyuncusu ve kaptanı. Makine değil insanız. Makine olsa düzeltebiliriz. İnsanlarında duyguları var. Duygu yoğunluğu ona bu hareketi yaptırmış olabilir ama bu baskıyı kaldırması gerekirdi." - Rize

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Özdilek Mehmet Cengiz İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title