Haberler

Çaykur Rizespor'dan Küfürlü Protestoya Tepki

Güncelleme:

ÇAYKUR Rizespor Basın Sözcüsü Aykut Ferah, taraftarlarının Kardemir Karabükspor maçındaki küfürlü protestolara tepki gösterdi.

ÇAYKUR Rize spor Basın Sözcüsü Aykut Ferah, taraftarlarının Kardemir Karabük spor maçındaki küfürlü protestolara tepki gösterdi. Aykut Ferah, yaptığı yazılı açıklamada Kardemir Karabük spor ile oynanan müsabaka sırasında ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili olarak şunları söyledi: "Takımımızın gol yemesi ve geriye düşmesini müteakip henüz maçın bitmesine yarım saat varken kesinlikle taraftarımızın tamamına mal edemeyeceğimiz tribünlerde bulunan bazı şahısların, futbolcularımız, teknik direktörümüz, teknik ekip ve yönetim kurulumuz aleyhine yapmış oldukları küfürlü ve olumsuz tezahüratları kesinlikle kabul etmiyor, şiddetle kınıyoruz. Tribünlerdeki taraftarların mutlaka bir protesto hakkı vardır. Ancak bu hak kullanılırken de kesinlikle spor ahlaki ve fair play dışına çıkılmamalı, kişi ve kurumları rencide edici, aşağılayıcı yöntemler kullanılmamalıdır." "BU TÜR EYLEMLER ARTIK KARŞILIKSIZ KALMAYACAK" Gerçek taraftarlarına da bu konuda çok büyük görevler düştüğünü vurgulayan Aykut Ferah, açıklamasını şöyle devam etti: "Gerçek Çaykur Rizespor taraftarı, bunlara müsaade etmemeli, içinde barındırmamalı. Akıl ve vicdana sığmayan, kötü ve küfürlü tezahürat ve eylemleri ısrarla ve tahrik edici bir şekilde yapmış olan şahısların kamera görüntülerinden tespit edilerek 6222 sayılı kanun gereğince haklarında işlemler yapılacaktır. E-bilet uygulaması kapsamında, pilot uygulamanın gerçekleştirildiği statlar içinde olan stadımızda zaten bundan sonra bu tür hiç bir eylem karşılıksız kalmayacak, şahıslar dilediği şekilde küfür ve hakaret edemeyecekler, bunların bir yaptırımı olduğu gerçeğini kesinlikle idrak edeceklerdir. Kulübümüz de bu tür uygulamaların takipçisi olacaktır." "BOŞ TİRBÜNLERRE OYNUYORUZ" Son 5 haftadır yenilgi yüzü görmeyen, geçen hafta deplasmanda galip gelen bir takım olduklarını hatırlatan Aykut Ferah, şöyle devam etti: "Teknik ekibimiz, sadece dün akşam değil son 5 haftadır alınan sonuçlarda da takımımızın başında idiler. ve olmaya da devam edecek. Futbol, galibiyet-beraberlik-yenilgi neticelerinden birisi ile biten ancak her ne olursa olsun centilmenlik ve fair play ruhu içinde oynandığında keyif veren bir spordur. Sahamızda oynadığımız maçta tribünlerin tamamen dolu olması, takımımızın, teknik heyetimizin ve yönetim kurulumuzun en büyük arzusu idi. Maalesef yine boş tribünler karşısında oynamak zorunda kaldık." "TEKNİK EKİBİMİZE İNANCIMIZ TAMDIR" Önlerinde 6 maç daha olduğunu ifade eden Aykut Ferah, son olarak şöyle dedi: "Gerçek ve sağduyulu taraftarımızın desteğine her zaman ihtiyacımız vardır. Takımımız bu destekle de kalan 6 maçta çok daha güzel neticeler alacak ve bulunduğumuz yerden daha üst sıralarda ligi tamamlayacak. Buna inancımız tamdır." - Rize

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aykut Ferah Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title