Haberler

Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu Açıklaması

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, "İslam dünyasında maalesef her gün birçok yerde patlamalar oluyor ve insanlar ölüyor.

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, "İslam dünyasında maalesef her gün birçok yerde patlamalar oluyor ve insanlar ölüyor. Canlarımız yanıyor. Batı dünyası bu duruma gerekli hassasiyet ve duyarlıkla yanaşmıyor." dedi.

Sütlüoğlu, ÇAYKUR brifing salonunda düzenlediği basın toplantısında, bugün Türkiye'nin ve dünyanın yine terörü konuştuğunu söyledi.

İstanbul Beyoğlu'nda da canlarının yandığını ifade eden Sütlüoğlu, "Ayrıca her gün Güneydoğu'dan şehit haberleri gelmeye devam ediyor. Kahramanlarımız ve vatan evlatlarımız bu ülkenin topraklarına kanlarını dökmeye ve vatan olma özelliğini pekiştirerek sürdürmeye devam ediyor." diye konuştu.

Sütlüoğlu, Anadolu'nun milletlerin gelip geçtiği bir güzergah olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Bir kavşak noktasıdır. Çok stratejik bir yerdir. Birçok millet geldi ve buradan geçti. Buraya yerleşenleri daha sonra gelenler buradan sürdüler ve çıkardılar. Bir millet var, geldi ve gitmedi. Burada kaldı. Bu bizim milletimizdir, Türk milletidir. Biz bin yıldır bu topraklarda kaldık ve bu toprakları vatan olarak elimizde tutmayı da başardık. Bugün bu milletin evlatlarının yaptığı fedakarlıklar aynı vasfın ve aynı gücün devam ettiğini gösteriyor. İnşallah bu topraklar ebediyen Allah'ın izniyle kıyamete kadar bizim vatanımız olmaya devam edecek."

Brüksel'de yaşanan terör saldırısından bahseden Sütlüoğlu, "Avrupa'nın göbeğinde bir patlama oldu. Bu da bizi çok üzdü. Tüm teröristleri ve terör örgütlerini buradan ayrım yapmaksızın şiddetle lanetliyorum. Brüksel'deki patlama bizi de derinden sarsmıştır. İslam dünyasında maalesef her gün birçok yerde patlamalar oluyor ve insanlar ölüyor. Canlarımız yanıyor. Batı dünyası bu duruma gerekli hassasiyetle ve duyarlıkla yanaşmıyor. Hatta bazı teröristlere maalesef arka çıkmaya devam ediyorlar." ifadesini kullandı.

"Brüksel'deki toplantılarda PKK paçavralarının, çadırlarının orada kurulmasına izin verilmesi hatta polisle muhafaza altına alınması çok ibret verici bir hadisedir" diyen Sütlüoğlu, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan defalarca 'Teröristten dost olmaz. Bunlar yılandır. Bir gün sizi de sokacaktır. Bir gün sizin de canınız yanacaktır' diye Batılıları ikaz etmiştir. Maalesef bugüne kadar bu ikazlar bir sonuç vermemiştir. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve yetkililer sürekli olarak teröre karşı bütün dünyanın yek vücut olması gerektiğini söylüyor. Çünkü terör bütün dünya için tehdittir. Amerika, Avrupa, Asya ve Türkiye için de bir tehdittir. Dünyada yaşayan her insan için bir tehdittir. İnşallah bundan sonra bir ayrım yapmaksızın tüm terör örgütlerine, başta PKK ve diğerleri olmak üzere karşı bir tavır sergilerler. Hep beraber bu terörizmin üzerine gidilirse dünya bu beladan kurtulur. Aksi halde dünyanın canı yanmaya bir müddet daha devam edecek, öyle gözüküyor. Çok üzüldük. Bu tür şeylerden hoşlanmak ve sevinmek ne insanlığa ne de inancımıza yakışmaz."

Sütlüoğlu, İslam dininin, sivillerin öldürülmesini savaşta bile kabul etmediğini ve yasakladığını vurgulayarak, "Sanki İslam dini bir terör dinidir ve terörizmle bağlantılıdır gibi yanlış bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bunu maalesef Batılılar yapıyor. Biz bunu da şiddetle reddediyoruz. Çok üzülüyoruz ama 'Bir musibet bin nasihattan evladır' demiş atalarımız. Önceki günlerde Paris'te, dün Brüksel'de patlama oldu. Bunlardan Batılıların bir ders alarak tavırlarını düzeltmelerini ve doğru bir tavır takınmalarını temenni ediyoruz" dedi.

Sütlüoğlu, "Güneydoğu'daki terör olayları çay satışlarımızı da olumsuz etkiledi. Nakliyede ve lojistikte sıkıntı çekiliyor. Başka sıkıntılar da var. Biz ÇAYKUR olarak bu konuda da gerekli tedbirleri aldık ve almaya devam ediyoruz. Bir depo sıkıntısı çekmeyeceğiz. İnşallah o konuda da tedbirlerimiz alıyoruz ve çalışıyoruz. Vatandaşımızı hiçbir şekilde mağdur etmeyeceğiz. Vatandaşımızın yine çayını alacağız. Bu sene de son yıllarda olduğu gibi huzurlu bir sezonu hep birlikte geçireceğiz" ifadesini kullandı.

Taşeron işçi konusu

Sütlüoğlu, taşeron işçilerin kadroya geçirileceğinin Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından dün açıklandığını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Bir kanunun çıkmasını beklememiz lazım. Kanunu görmeden şöyle veya böyle olacak dememiz mümkün değil. Bizde kadromuzda olmayan, hizmet alımıyla çalışan çok az işçimiz var. Bunları kapsayıp kapsamayacağını şu an bilemiyoruz. Eksperler ve diğer mevsimlik çalışan işçilerimiz 5620 sayılı kanunla mevsim dışında çalıştırılamıyor. Bu kanun mevsim dışında çalışmalarını yasaklıyor. Şu an için bir kadro verebilmemiz mümkün değil. Bu ancak bir yasal değişiklikle yeni bir kanun çıkar ve 5620 sayılı kanunun bu hükmünü değiştirirse olur. Başka türlü olmaz."

ÇAYKUR'un sportif faaliyetleri

Sütlüoğlu, ÇAYKUR olarak bölgenin can damarı çayda bölge insanına her türlü desteği verdiklerini belirterek, "Bizim birinci görevimizin vatandaşımızın ekonomik ve sosyal olarak korunması olduğunu her zaman söylüyoruz. Karlılık bizim için ikinci planda kalır. 207 bin aileye, yaklaşık bir milyon insana birebir hizmet veren bir kurumuz" diye konuştu.

Sadece çaya hizmet vermenin yetmediğini dile getiren Sütlüoğlu, şunları kaydetti:

"Bizim başka sosyal görevlerimiz de var. Spora verdiğimiz destek de bu çerçevede bizim faaliyet alanımız içerisine giriyor. ÇAYKUR'un güreş, rafting ve futbol kulübü var. Buralarda biz çok sayıda gencimize hizmet veriyoruz. Spora önem veriyoruz. Sporcu gençlere önem veriyoruz. Çünkü spor gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıyor. Sporcu başarılı olmak için çok çalışmak zorundadır. Hayatta da başarılı olmak için çok çalışmak gerekiyor. Her çalışmanın sonucunda başarı gelmeyebilir. Bu da hayatın bir gerçeği. Bu durumda yıkılmayacak, çökmeyeceksiniz. Centilmence mücadele edeceksiniz. Yenildiğinizde rakibinizle kucaklaşarak bu erdemi göstereceksiniz."

Sütlüoğlu, daha sonra ÇAYKUR'a bağlı spor takımları arasında dereceye girenler ve sporculara ödüllerini verdi.

Kaynak: AA / Güncel

İmdat Sütlüoğlu Türkiye Brüksel Politika Güncel Haberler

title