Haberler

Çaykur'dan Çevre Dostu Fabrika

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, yeni çay paketlemesi fabrikasının ihtiyaç duyduğu enerjinin yüzde 35-40'ını kendisinin üreteceğini bildirdi.

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, yeni çay paketlemesi fabrikasının ihtiyaç duyduğu enerjinin yüzde 35-40'ını kendisinin üreteceğini bildirdi.

Sütlüoğlu, yazılı açıklamasında, İyidere ilçesinde yapılan paketleme fabrikasının inşaat kısmının bu yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirtti.

Fabrikanın 2017 yılında devreye alınacağını ifade eden Sütlüoğlu, şunları kaydetti:

"Paketleme fabrikamızın inşaatının son durumu ile ilgili gerekli incelemeleri yaparak müteahhit firma ve teknik elemanlarımızdan bilgileri aldık. İnşaat aşaması artık sona yaklaşıyor. Bir yandan da akıllı ambar bölümü inşa ediliyor. Bu kısma hiç insan girmeyecek. Bilgisayar sistemiyle robotik olarak ürünler depolanıp araçlara yüklenecek. Son derece teknolojik bir ambar olacak. Yeni fabrikamız dünyanın en teknolojik ve kapsamlı paketleme fabrikası olacak. İnşallah bir marka fabrika olacak. Allah nasip ederse 2017 yılında bu fabrikayı devreye almayı planlıyoruz. Bu yıl sonunda inşaat kısmı bitecek. Otomasyon sisteminin ihaleleri yapım aşamasında. Harmanlama, silolar ve diğer otomasyon unsurları fabrikaya yerleşecek."

Enerjisinin yüzde 40'ını kendi üretecek

Sütlüoğlu, yeni paketleme fabrikasının ilkler arasında yer alacağını belirterek, "Rize'ye yakışır marka bir fabrika inşa etmeye çalışıyoruz. Fabrikamız aynı zamanda dünyanın en çevreci fabrikası olacak. İhtiyaç duyduğu enerjinin yüzde 35-40'ını çevreye dost olarak kendi üretecek. Rizemize ülkemize İnşallah çok önemli bir marka tesisi hep beraber kazandırmış olacağız. Arkadaşlar büyük bir gayret ve özveri ile çalışıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

İmdat Sütlüoğlu İyidere Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title