Haberler

Çaykur'da Yeni Sezon Hazırlıkları

Genel Müdür Sütlüoğlu: "Randevulu yaş çay alımı sistemiyle yaş çay alımlarını yaymak, çayı alım yerlerine koymadan üreticiden araçlarla alarak fabrikalara nakletmek istiyoruz"

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, randevulu yaş çay alımı sistemi ile yaş çay alımlarını yaymak, çayı alım yerlerine koymadan üreticiden araçlarla alarak nakletmek istediklerini bildirdi.

Sütlüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, yaş çay alımlarında geçen yıl başlattıkları randevulu sistemi daha da geliştirerek özellikle gurbette yaşayan ve çay sezonunda bölgeye gelen üreticileri rahatlatacak önlemler almayı hedeflediklerini belirtti.

Randevulu sistemin çok rahatlık ve huzur getirdiğini kaydeden Sütlüoğlu, şöyle devam etti:

"Bu sene randevulu sistemi geliştirerek devam ettireceğiz. Randevulu sistemde daha önce söylediğimiz ancak bu seneye ertelediğimiz 'üreticinin bir hafta içerisinde 4 günde çayını verme' noktasında vatandaşlarımıza soracağız. Özellikle çay bölgesi dışında yaşayan gurbetçi hemşehrilerimizin de çaylarını toplayabilmeleri ve aile birliği bozulmadan, ailevi bir sıkıntı oluşturmadan çayını topladıktan sonra kısa sürede tekrar ikametgahının olduğu yere dönebilmesini sağlayacak kolaylığı sağlayacağız."

Üreticiden satın alınan yaş çayı, alım yerlerinde bekletilmeden fabrikaya göndermeyi planladıklarını belirten Sütlüoğlu, şu bilgileri aktardı:

"Üreticilere randevulu sistemde çay satabileceği günle bir de saat aralığı verilecek. Bunu üreticilerin istekleri doğrultusunda gerçekleştireceğiz. Randevulu yaş çay alımı sistemiyle yaş çay alımlarını yaymak, çayı alım yerlerine koymadan üreticiden araçlarla alarak fabrikalara nakletmek istiyoruz. Randevulu sistemi bu yönde geliştiriyoruz. Vatandaşımıza yalnız gün vermeyeceğiz. Bundan sonra bir de saat vereceğiz. Fabrikalar kendi ihtiyaçlarına göre saatlik çay ihtiyaçlarına göre bir alım programı yapacak."

Sütlüoğlu açıklamasında, "Bildiğiniz gibi birçok uygunsuzluk, kalitenin düşmesi ve çayda olagelen birtakım olumsuz sonuçlar, çayın alım yerine dökülmesi ve alım yerinden tekrar arabaya yüklenerek nakledilmesi nedeni ile oluşuyor. Biz çaylarımızı alım yerine dökmeden direkt arabalara alarak nakledeceğiz. Bunun için de alım programımızı 24 saate yaymayı düşünüyoruz. Hemşehrilerimiz uygundur derse bu sistemi uygulamaya koyacağız. Bunun sonuncunda biz de alım politikalarımızı belirleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Sütlüoğlu, kampanyanın bu yıl da erken açılacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi kampanyamızı erken açacağız. Çaylar tazeyken alacağız ve erken aldığımız çaylara iyi fiyat vereceğiz. Geçen yıl verdiğimiz fiyatların üzerinde fiyat vereceğiz. Bu sene beyaz çay üretmeyi de hedefliyoruz. Eğer vatandaşımız bize arzu ettiğimiz miktarda beyaz çay için çay getirirse ki bu sadece tomurcuk bölgesinden üretilen bir çaydır, bunu vatandaşımız bize getirirse bu sene beyaz çay da üretmek istiyoruz. Çok kaliteli çay üretmek istiyoruz. Alım sürecini de yayarak vatandaşımızı mağdur etmeden çayın da kalitesini en azami seviyeye çıkartarak üretimi gerçekleştirmek istiyoruz." - Rize

Kaynak: AA / Yerel

İmdat Sütlüoğlu Çaykur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title