Haberler

Çaykur Çağ Atladı

Türk çay sektörünün lokomotifi olan ÇAYKUR, kuruma çay atlatacak yeni bir teknolojiyi hayata geçirdi.

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, düzenlediği basın toplantısı ile ÇAYKUR'da hayata geçirilen yeni bir teknolojinin tanıtımını yaptı. Sütlüoğlu, ÇAYKUR'a bağlı 45 fabrika ve diğer tüm birimlerin içerisinde yer alan üniteleri mobil olarak kontrol edip müdahale edebildiklerini aynı zamanda "Çay al sistemi" ile tüm yaş çay alım noktalarının dijital ortamda takibinin ve kontrolünün yapılabildiğini belirtti.

Sütlüoğlu, yaptığı açıklamada, "ÇAYKUR'un modern bir kuruş olması noktasında yeni bir takım uygulamalar başlattık. Klasik uygulamaların artık dışına cıktık. Teknolojiyi en üst düzede kullanıyoruz. 45 fabrikamızın tamamını bulunduğumuz yerden takip edebiliyoruz. Kontrol edebiliyoruz. Fabrikalara gelen çayları görüyoruz. Yakın çekimlerde tahlilini yapıp fotoğraf alarak belgeleyebiliyoruz. Eshafına uygun olmayan çayı alan yöneticiler hakkında gerekli uygulamayı yapabiliyoruz" dedi.

Sütlüoğlu, anlatımı sırasında canlı olarak Çay fabrikalarına bağlanıp yüksek çözünürlüklü kameralar vasıtası ile çay kamyonlarının kasalarında bulunan çay yapraklarını büyüterek nasıl incelendiğini uygulamalı olarak gösterdi.

ÇAY AL SİSTEMİ

Yüzlerce yüksek çözünürlüklü kameradan oluşanı takip sisteminin dışında "Çay al sistemi" adı verilen elektronik sistem ile çay alım yerlerini, eksperleri ve çay alımlarını anlık takip edebildiklerini ifade eden Sütlüoğlu "Bu sistem ile ne kadar çay aldığımızı görüyoruz. Alım yeni eksperinin zamanında işe gidip gitmediğini görebiliyoruz. Vatandaşa ilgili tüm bilgiler görünüyor. Eski sistemde eksperlerin bazıları ayrımcılık yapıyordu. Merkezden bunu yüzde yüz takip edip önleyemiyorduk. Bu sistem ile ayrımcılık yapılmasının tamamen önüne geçtik. Eksperler ne kadar kontenjan ayrılmışsa o kadar çay alabiliyor. Fazla çay almaları artık mümkün değil. Bu sistem ile tüm birimlerimizin neredeyse tüm ünitelerini mobil olarak takip edebiliyoruz. Bu kameralar ile alınan çayın içerisinde yabancı ot olup olmadığı, kök bulunup bulunmadığı, yanlış olup olmadığını dahi görebiliyoruz" diye konuştu.

Sütlüoğlu, "Çay al sisteminin" eksperler ve üreticilere verilen dijital kartlar, akıllı teraziler ve mobil telefonlar vasıtası ile çalıştığını belirterek kendisinin mobil halde tüm alım yerlerindeki üretici bazında alımları anında kontrol edebildiğini de kaydetti.

REKOR ALIM

Sütlüoğlu, bu yıl ÇAYKUR'un son 15 yılın en yüksek oranda yaş çayını aldığını söyledi. Sütlüoğlu, "Üçüncü sürgün alımlarının sonlarına geldik. Alımların yoğunluğu azıldığı için 35 fabrikamız devre dışıdır. Mevsimlik işçilerimiz hizmet süreleri sona erdi. Alımlar tamamlanınca kalan 10 fabrikamızı da kapatacağız. Vatandaşlarımızdan ricamız biran önce çaylarını toplamalarıdır. Havalar soğudu bundan sonra çay büyümez. Çaylarını biran önce teslim etsinler. Bu yıl rekor seviyede çay aldık. Şu ana kadar 675 bin 373 ton çay aldık. Bu son 15 yılın rekorudur. ÇAYKUR son 15 yıldır bu kadar yüksek oranda çay alınmamıştı. Alımlarımızda devam etmektedir. 680 bin ton seviyelerinde sezonu kapatacağımız tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı. - RİZE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İmdat Sütlüoğlu Çaykur Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title