Haberler

Çaykur 230 Bin Ton Yaş Çay Aldı

– ÇAYKUR, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yaş çay alımlarında sona gelinen ilk sürgün döneminde üreticilerden 230 bin ton yaş çay satın aldı.

– ÇAYKUR, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yaş çay alımlarında sona gelinen ilk sürgün döneminde üreticilerden 230 bin ton yaş çay satın aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, 3 Mayıs tarihinde başlayan kampanyanın ilk sürgün döneminde üreticilerden bugüne kadar 230 bin ton yaş çay alımı yapıldığını söyledi. Sütlüoğlu, "Yaş çayda randevulu sistemle alım yapıyoruz. Eğer bu sistemi kullanmasak, 'randevu gününde çayını getirmeyenin kotası yanar' demeseydik fabrikalar atıl kalırdı. Ne kadar kapasitemiz varsa o kadar çay alıyoruz. Bu çay gelmezse fabrikalar ne olur? Randevulu çay alım sistemi üretici için huzur demektir. Randevulu sistemin zorlanması düzeni bozar ve kurumu sıkıntıya sokar. Buna izin vermiyoruz. Randevulu sistem devrim niteliğinde üretici lehine getirilen bir uygulamadır. Bu uygulamaya herkes uymalıdır. Bunu bozarsak eski kargaşaya döneriz. Eskiden alınan çaylar denize dereye dökülüyordu. Bunu unutmamak lazım. Vatandaşımız bu siteme sahip çıkıyor" dedi.

Mayıs ayında üreticilerden alınan yaş çay bedellerinin Ramazan bayramından önce ödeneceğini ifade eden Sütlüoğlu, yasalar gereği 15 Haziran tarihinde çalıştırmak için noter huzurunda yapılacak çekilişle 20 hükümlü alımı gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.

- Rize

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğu Karadeniz Bölgesi İmdat Sütlüoğlu Çaykur Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title