Haberler

Çayeli Bakır İşletmeleri Lokavt Kararı Aldı

Güncelleme:

Türkiye'nin en büyük metal madeni olan Çayeli Bakır İşletmeleri'nde grev sürerken işveren lokavt kararı aldı

İşçi temsilcisi olan Türk Maden İş Sendikası ile Çayeli Bakır İşletmeleri arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işverenin sıfır zam ısrarı üzerine sendikalı 320 işçi 10 gün önce greve gitmişti. Yüzde 2'lik zam da kabul edilmeyince işçiler grevi sürdüreceklerini açıklamıştı. İşçilerin bu kararının ardından Çayeli Bakır İşletmeleri yaptığı yazılı açıklama ile lokavt kararı aldığını duyurdu. Çayeli Bakır İşletmeleri'nden yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Çayeli Bakır İşletmeleri olarak, Türkiye Maden İş Sendikası'yla gerçekleştirdiğimiz toplu iş sözleşmesi süreci bu yıl Mayıs ayında başlamıştır. Sendika ile görüşmelerimiz, her zaman olduğu gibi şeffaflık anlayışı üzerine kurulmuştur. Bu süreçte çalışanlarımız, metal madeni endüstrisinin içinde bulunduğu global piyasalardan kaynaklı zorluklar konusunda bilgilendirilmiştir. Global piyasalarda bakır madenine olan talebin azalması ve bakır fiyatlarındaki beklenmedik oranlarda düşüşün endüstrimiz üzerinde oluşturduğu baskı anlatılmıştır. Böylesi bir ortamda Çayeli Bakır İşletmeleri olarak öncelikli hedefimiz, çalışanlarımızın işlerini korumak ve hiçbir çalışanımızı işten çıkartmak zorunda kalmadan çözüm bulmak olmuştur. Ancak maalesef sendikanın beklentilerini karşılamamız mümkün olmamıştır. Türkiye Maden İş Sendikası, 30 Ekim 2015 tarihi itibariyle Çayeli Bakır İşletmeleri'nde greve başlamıştır. Bu durum karşısında şirketimiz, elinde olmayan nedenlerle 9 Kasım 2015 itibariyle lokavt uygulama kararı almış bulunmaktadır." - RİZE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çayeli Bakır Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title