Haberler

Çaycuma Diyanet-sen Gençlere Sahip Çıkılmasını İstedi

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Diyanet-Sen Çaycuma İlçe Başkanı Kenan Tunç, İzmit’te uyuşturucu batağındaki bir gencin fare zehiri içerek intihar etmesi üzerine bir açıklama yaptı.

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Diyanet-Sen Çaycuma İlçe Başkanı Kenan Tunç, İzmit'te uyuşturucu batağındaki bir gencin fare zehiri içerek intihar etmesi üzerine bir açıklama yaptı.

İntiharlar konusunda araştırmaları ve bir de kitabı bulunan Başkan Tunç yaptığı yazılı açıklamada, herkesi bu konuda bir kez daha duyarlı olmaya çağırdı.

Diyanet-Sen Çaycuma ilçe başkanı Kenan Tunç'un yaptığı açıklamada,"İzmit'te 23 yaşında Burhan Doğan isimli bir genç daha intihar etti.İntihar etmeden önce yazdığı not ise bu konuda yapılan aksaklıkları ve yapılması gerekenleri gözler önüne serdi.

Fare zehiri içen ve üstüne bir de alkol alarak hayatına son vermek isteyen Burhan Doğan'ın sosyal Medya'da paylaştığı notu ibret için bir kez daha kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Genç kardeşimiz Burhan Doğan o duygusal intihar notunda şöyle diyor,"Merhaba sevgili kardeşlerim, dostlarım birazdan hayatıma veda etmek üzereyim. Neden mi'Abi dediğimiz insanlar özellikle bu mesajım size hakkım herkese helal ama size haram sizi bekliyor olacağım gideceğim yerde Allah kendini öldüreni affetmezmiş ama bir sebepten kendini öldüreni affedermiş inanıyorum ki bende o kullarından biriyim. Kurban olurum yoluna yaşım 17 abi dediğimiz insanlar bize hayatın en eğlenceli gözüken pis yoluna sürüklediler.Vücudumuz artık kimyasalla çalışır oldu. Özel hastanesinden tut, Bakırköy'den tut Umuttepesi'ne profosör doktorların tedavisini gördüm ama artık bitik durumdayım.Bazı akrabalarım beni şakaya bile aldılar olsun düşmeden bilemezsiniz dedim ya gene diyorum düşmeyen insanlar beni hor görmeyin ailem üzülecek belki. Kurban olurum anama, babama, kardeşime. Üzülmeyin son kez üzüleceksiniz.Evladınız her gün sizi üzmektense bir süre üzer çeker gider. Başka çıkış yolu bulamıyorum. Yaşım oldu 23 daha da batmaktayım. Kimi arkadaşım Hollanda'ya, kimi arkadaşım Rusya'ya kendini attılar kurtulmak için. Bazı akrabalarım parayla konuştular, bazı akrabalarım ise elinde olanı verdiler.Teyzem bu yazım sana, hakkını helal et. Teyze anne yarısıdır, gerçekten de öyleydin. Benim için ne yapalım olmadı, çok uğraştınız.Kimseyi üzmek istemiyorum. Babam çok mert bir adamdır. Benimle arkadaş gibiydi ama ben onu bir düşman olarak gördüm Neden mi artık kendimde değildim. Gözümü açtığımda ise artık dibe vurduğumun farkındaydım.Bir mesaj veriyorum geride kalanlara, sakın ama sakın yaklaşmayın öyle insanlara, benim durumuma düşersiniz.Burada ne bir gövde gösterisi ne de başka bir şey amacım. İçmeyin güzel insanlar. Hayatımın bakın en güzel çağında bir çıkış yolum kalmadığı için size mesaj veriyorum.Gene de herkesi seviyorum, yaşamayı her şeyi seviyorum. İçen insanları da hor görmeyin. Kimisi bilinçli kimisi ise bilinçsiz el mahkum olduğu için içiyor. Anlayamazsınız nasıl bir psikolojide olduklarını bilemezsiniz. Hor göreceğinize el uzatın. Onca kalbi güzel insanlar var.Anam babam üzülmeyin ben şu anda da mutluyum. Bilincim gayet iyi bir şekilde yazıyorum. Anam bir evladın gidecek, bin evladına ders olacak inşallah. Benden yana herkese hakkım helal olsun. " İşte gencecik bir kardeşimizin son notu böyle. O şimdi yaşamla ölüm arasında yaşam savaşı veriyor. İnşallah bir an evvel sağlığına kavuşur.

İzmit'li Burhan'ın yazmış olduğu bu İntihar notunda dikkat çeken en önemli unsurlara biz de dikkat çekmek istiyoruz. Bu gencimizin ifadesiyle gençlerimizin uyuşturucu bataklığına düşmelerinin en önemli sebepleri şunlardır.

1. Arkadaş seçiminde yapılan yanlışlıklar,

2. Abi denilen bazı insanların iyi niyet istismarı ve aslında abilik rolünde eşkıyalık, yapmaları

3. Nefse hoş gelen bazı şeylerin aslında ölüme giden yollar olduğu,

4. Aile ve yakınların duyarsızlığı,

5. Elinden tutulması gerekenlerin horlanıp dışlanılması,

6. Tedavi merkezlerinin hasta takipte yetersizliği.

7. Ümitsizliğe kapılmanın yıkılmanın başlangıcı olduğu

Malesef sokaklar Burhan gibi daha pek çok gençlerimizle dolu. Ne yazık ki içinde yaşadığımız Türkiye gemisi bir yerlerinden su alıyor. Sular da epeyce çoğalmışa benziyor. Çünkü bonzai ve uyuşturucularla zehirlenen gençlerimizin sayısı arttıkça intihar olayları da maalesef çoğalıyor. Medyada neredeyse her gün ülkenin çeşitli yerlerinden cinnet geçirme ve intihar haberleri okumaktayız.Bu konuda geliştirmiş olduğumuz ve kamuoyuyla da paylaştığımız "Hakut" Hayat Kurtarma Projemiz hala uygulayacak duyarlı elleri beklemektedir.

Devlet millet el ele, bütün sivil toplum kuruluşlarını geleceğimizin teminatı gençliğimize sahip çıkmaya davet ediyorum"dedi. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyanet Sen Memur Sen Çaycuma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title