Haberler

Çaycuma'da Muhtarlara ve Kooperatif Başkanlarına Tarımsal Destekleme Eğitimi Verildi

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, muhtarlar ve kooperatif başkanlarına Tarımsal Desteklemeler, Hayvancılık Desteklemeleri ve Trakya'ya yapılacak canlı hayvan sevkleri hakkında eğitim semineri düzenlendi.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, muhtarlar ve kooperatif başkanlarına Tarımsal Desteklemeler, Hayvancılık Desteklemeleri ve Trakya'ya yapılacak canlı hayvan sevkleri hakkında eğitim semineri düzenlendi.

Çaycuma Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Tarafından Kaymakamlık toplantı salonunda muhtarlara ve Kooperatif başkanlarına 2013 yılında yapılacak olan Makine Ekipman Desteği, Tarımsal Desteklemeler, Hayvancılık Desteklemeleri ve Trakya'ya yapılacak canlı hayvan sevkleri hakkında eğitim semineri düzenlendi. Katılımın yoğun olduğu toplantıda İlçe Müdür vekili Veteriner Hekim Sedat Eren, Ziraat Mühendisi Coşkun Ulutaş, Ziraat Mühendisi Murat Salur ve Veteriner Hekim İlker Erkan tarafından eğitim verildi.

HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİNİN MİKTARLARI VE ŞARTLARI ANLATILDI

2013 yılı için Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı tarafından Anaç Sığır Desteklemesi için 225 TL, Anaç Manda için 350 TL, Buzağı destekleme için 75 TL, Anaç koyun keçi için 20 TL, Arılı Kovan için 8 TL, Besi Desteği için 350 TL, Sıcak süt için 4 kuruş, soğuk süt için 9 kuruş, destek verileceği ifade edildi. Bu desteklemelerin şartları hakkında bilgiler verildi.

TARIMSAL AMAÇLI MAKİNE EKİPMAN ALIMINA YÜZDE 50 HİBE

Bu yıl için şartları tutan üreticilerde puanlama yapılacağı, Puanı yüksek olan yetiştiricilerin aldığı; El Traktörü, Motorlu Tırpan, Pülverizatör, Fındık toplam makinesi, Yem Hazırlama makinesi, Balya makinesi, Mibzer, Silaj makinesi, Çayır Biçme makinesi, Arıcılık makine ekipmanları ve Süt Sağım Ünitesi ve Süt soğutma tankı alanların yarı parasını devlet karşılayacağı ifade edildi. Ancak bu destek miktarının gerçek kişiler için 50 bin TL'yi Tüzel Kişiler için 150 Bin TL yi geçemeyeceği anlatıldı. Yararlanmak isteyen üreticilerin 22 Temmuza kadar başvuru yapması gerektiği bildirildi.

HAYVAN NAKİLLERİ MEVZUATI HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPILDI

Yurt içinde nakilleri yapılacak olan canlı hayvan ve hayvansal ürünler ile ilgili taşıması gereken şartlar ve bulundurulması zorunlu evraklar hakkında katılımcılara bilgilendirme yapıldı. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Trakya Bölgesi Zonguldak Çaycuma Salur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title