Haberler

Çaycuma'da Mimari Tasarım Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

Çaycuma Belediyesinin düzenlediği Çaycuma Spor Merkezi Mimari Tasarım Yarışması ödül töreni ve kolokyumu yapıldı. Törene havanın soğuk olmasına karşın geniş katılım oldu.

Çaycuma Belediyesinin tüm ülke genelinde düzenlediği ve 114 projenin yarıştığı, Çaycuma Spor Merkezi Mimari Tasarım Yarışması'nın ödül töreni ve kolokyumu yapıldı. Belediye SEKA Lokali'nin önünde açık havada yapılan törene, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Garnizon Komutanı Selçuk Özen, BEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Ali Asgar Çakmaklı, BEÜ Çaycuma Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hikmet Yazıcı, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol, Eski Milletvekili Ali İhsan Köktürk, çok sayıda sivil toplum örgütünün başkan ve yöneticileri, ilçedeki devlet dairelerinin amirleriyle çok sayıda vatandaş katıldı. AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci de telgraf göndererek başarı dileklerini iletti.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, "Bu buluşma çok mutlu bir tesadüf olarak, Çaycuma Belediye Başkanlığına seçilişimin tam da ikinci yılına denk geldi. Bu iki yıla çok şey sığdırdık. Burada uzun uzun iki yılın muhasebesini yapıp zamanınızı almak istemiyorum. Ancak şunu söylemek isterim ki, 'Çaycuma değişiyor' sloganıyla çıktığımız yolculuğun ikinci yılında, ilçemizde, tam da söz verdiğimiz gibi, devrin niteliğinde dönüşümler yaşıyoruz. Çaycuma'yı şehirlerin yorucu temposundan kaçmak isteyenlerin sığınabileceği bir liman haline dönüştürmek, bir bilim, spor ve turizm beldesi haline dönüştürmek için projeler geliştiriyoruz. Çaycuma doğal, kültürel dokusu, insani yapısıyla çok büyük zenginliklere sahip bir ilçe, biz bu potansiyel gücü, tüm bölgeye gelecek vaat eden bir enerjiye dönüştürmek istiyoruz. İstihdam sorununun çözümü kadar ilçedeki yaşam kalitesinin artırılmasını da önemsiyoruz. Bu amaçla halkın sosyal, kültürel ihtiyaçlarını gidermek için alternatifler oluşturma çabası içindeyiz. Filyos Irmağı'nın kenarında oluşturacağımız cazibe merkezlerinin yanı sıra, içinde kapalı havuzun da bulunduğu bir tesisi ilçemize kazandırmak için kollarımızı sıvadık. Bu amaçla son derece mütevazı bir bütçe ile düzenlediğimiz mimari tasarım yarışmamız, çok büyük bir katılımla gerçekleşti. Bunda seçici kurulumuzun sayın üyelerinin çok büyük payı var. Onların saygın isimleri, meslek etiğini rehber ederek harcadıkları yoğun çabaları yarışmamızın bu kadar görkemli olmasını sağladı. Huzurlarınızda kendilerine bir kez daha teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.Yarışmamızın, aynı zamanda, kültür, sanat, bilim ve çevre değerlerinin rekabet yoluyla gelişmesine, doğaya saygılı, sürdürülebilir, çağdaş bir çevre ve mimari anlayışı ortaya koyan proje ve müellifleri belirleyerek güzel sanatların teşvik edilmesine, mimaride etik değerlerin yerleşmesine ve rekabet gücünün artırılmasına katkı sunmak gibi bir başka amacı daha vardı. Bunda da yol aldığımızı düşünüyorum. Yarışmamıza proje gönderen ayrımsız tüm müelliflere şükranlarımı sunuyorum. Dereceye giren proje sahiplerini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Yarışmamızın her aşamasında görev yapan, bu organizasyonun gerçeklemesinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma da müteşekkirim"dedi.

Ayrıca başkan Kantarcı, deneme bilim merkezi için açacakları mimari yarışma şartnamesini de yakında duyuracaklarının müjdesini de verdi. Başkan Kantarcı'nın konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Dereceye girenlerin ödüllerini, Kaymakam Serkan Keçeli, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Garnizon Komutanı Selçuk Özen, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Seyfi Paça, BEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Ali Asgar Çakmaklı, BEÜ Çaycuma Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hikmet Yazıcı, Eski Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Jüri Başkanı Özcan Uygur verdi. Birincilik ödülünü kazanan Cenk Çeşmeli ve Tolga Çeşmeli'ye plaketini sunduktan sonra bir konuşma yapan Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, meslek hayatında ilk kez bir mimari yarışmada ödül verdiğini dile getirerek, tesisin bir an önce yapılarak ilçeye kazandırılmasını temenni etti.

Ödül töreninin ardından kolokyuma geçildi. Seçici Kurul'un yaptığı değerlendirmenin bilimsel olarak tartışıldığı kolokyumu Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doçent Doktor Esin Boyacıoğlu yönetti. Kendisinin bir Zonguldaklı olduğunu söyleyen Boyacıoğlu, doğduğu, ilk gençliğinin geçtiği, bir kentte böyle bir toplantıyı yönetmekten çok mutlu olduğunu, böyle etkinliklerin yapılmasını çok değerli bulduğunu, başta belediye olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Özcan Uygur, Adnan Aksu, Tülin Hadi, Ramazan Avcı, Atilla Tekin'den oluşan seçici kurul hangi ölçütlere göre değerlendirmeler yaptığını açıklarken kimi katılımcılar da görüş ve önerilerini açıkladı. Karşılıklı soru ve yanıtlarla zenginleşen kolokyum soğuk havaya karşın nitelikli bir tartışma ortamında geçti. Etkinlik toplu fotoğraf çekilmesiyle son erdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Kantarcı Serkan Keçeli Çaycuma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title