Haberler

Çaycuma'da Kadir Gecesi Özel Sahur Programı

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesinde Siteler Camiinde her yıl gelenek haline gelen Kadir gecesi programı çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.

Çaycuma Pehlivanlar mahallesinde bulunan Siteler Camisinde ilçe müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı Kadir gecesi için yapılan özel programa Siyaset, Bürokrat, Sivil toplum kuruluşları, daire amirleri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kadir gecesi Siteler camii Din görevlisi Olcay Verimli ve Merkeze bağlı Din görevlileri tarafından okunan Kur'an-ı kerim ve ilahilerin ardından ilçe müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu'nun sohbeti ile devam etti. Sohbet sırasında sorduğu sorularla izleyicileri zinde tutan Arcaklıoğlu Sorulan sorulara doğru cevap verenlere Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Müftü Arcaklıoğlu; "Kadir Gecesi her Ramazan ayında gelir. Kadir Gecesinin değeri ise Kur'an-ı Kerim'in ilk o gece indirilmeye başlanmasındandır. Kadir Gecesi, üç ayların sonuncusu olan ramazan ayının yirmi yedinci gecesine rastlamaktadır. Kur'an-ı Kerim'de Kadir Gecesinin Önemi şu şekilde dile getirilmiştir." Biz Onu (Kur'an-ı Kerim'i) Kadir Gecesinde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlıdır gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail As.) her iş için iner dururlar. O gece esenlik, gün ağarıncaya kadar sürer." Allah C C yapmış olduğunuz ve yapmış olacağınız tüm ibadetleri kabul etsin. "İslam'ın beş şartından üçüncüsü Ramazan ayında oruç tutmaktır. Ramazan orucu, hicretin ikinci yılında farz kılınmıştır. Oruç, niyet ederek tanyerinin ağarmaya başlamasından itibaren, akşam güneş batıncaya kadar yememek, içmemek ve karı-koca ilişkisinde bulunmamaktır. Ramazan ayı, Müslümanlar için kutsal ve çok mübarek bir aydır. İslam güneşi bu ayda doğmuş, dünyayı aydınlatan Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim bu ayda inmeye başlamıştır. Bin aydan daha hayırlı olan ve idrak ettiğimiz Kadir gecesi bu ayın içindedir. İçimizi kötü düşüncelerden, dışımızı çirkin davranışlardan temizleyen oruç bu ayda tutulmaktadır. Yüce Allah şöyle buyuruyor: 'Ey iman edenler! Oruç sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı. Ola ki, korunup sakınırsınız' Oruç, bizi dünyada kötülüklerden sakındıran, ahirette cehennemden koruyan ve günahlarımızın bağışlanmasına vesile olan önemli bir ibadettir. Sevgili Peygamberimiz şu müjdeyi veriyor: 'Kim inanarak ve mükafatını Allah'tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır "diyerek Ramazan-ı Şerifi Dualarla uğurladı" dedi.

Program sonunda Siteler Camii görevlileri dernek yöneticileri ile Çaycuma'lı Hayırsever işadamı Emin Sarıel ile oğulları tarafından Sahur yemeği ikramı yapıldı.

Sakal-ı Şerif Vatandaşların Ziyaretine Açıldı

Çaycuma'da Kadir Gecesi münasebetiyle Merkez Yeni Cami'de Sakal-ı Şerif vatandaşların ziyaretine açıldı. Sakal-ı Şerifi görmek için vatandaşlar sıraya girerken bazıları cep telefonu ile fotoğraflamaya çalıştı. İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu ; "Çaycuma Merkez Yeni Camimizde mübarek Kadir Gecesi dolayısı ile Efendimiz S.A.V in mübarek Sakal-ı Şerifleri tekbirler, salavat-ı şerifeler ve dualar eşliğinde değerli cemaatimizin ziyaretine açıldı. Duygusal ve manevi anlamda özel anların yaşandığı bu güzel akşamda Rabbimize dua, Efendimize salat ve selamlarımızı ifade ettik" diye konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadir Gecesi Zonguldak Çaycuma Müftü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title