Haberler

"Çay Sektöründeki Belirsizliğe Dur Deme Zamanı"

Güncelleme:

Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş, çay sektöründe yıllardır devam eden belirsizliğe dur diyecek tedbirlerin alınmasının zamanı geldiğini söyledi.

Mustafa Erbaş, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'da yapılan son operasyonlarda kuru çayın içerisinde sunta tozu ve kimyasal madde bulunduğunun ortaya çıkarıldığını belirterek, bu gelişmeler eşiğinde çay sektöründe ciddi düzenleme yapılmasının bir kez daha gündeme geldiğini ifade etti.

Çay Kanunu'nun bir an önce yasalaşmasının zorunlu hale geldiğini vurgulayan Erbaş, "Merdiven altı yapılan, kapalı kapılar arkasındaki paketlemelerin nedenli insan sağlığını tehlikeye soktuğu, açık ve net olarak ortadadır. Çay sektöründe yıllardır devam eden başı bozukluğa dur diyecek tedbirleri, kanun niteliğinde ortaya koymanın zamanı gelmiştir. Hala kısır çekişmelerle çay kanunun ertelenmesinin kimlerin işine yaradığı açıkça, ortadadır. Bu konuda birlik oluşturulamamasının sorumlusu Çay Konseyi ve konseye üye olan taraflardır" dedi.

Ulusal Çay Konseyi içinde, sivil toplum temsilcisinin bulunmadığını ifade eden Erbaş, "Geniş anlamda bir istiare yapılarak, bir an önce üzerine mutabık olunan yasa metninin, Rize Kamuoyuna deklare edilerek, yasanın uygulanır hale gelmesi için çalışma yürütülmelidir. Bunun sağlanmaması halinde olumsuz gelişmelerin sorumlusu çay konseyi ve üyeleridir" dedi.

Erbaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığınca yürütülen destekleme programı çerçevesinde çiftçilere makine ve ekipman alımlarında hibe desteği sağlandığı ancak çay üreticisi için büyük önem taşıyan motorlu tırpanın hibe programına alınmadığını söyleyerek, yetkililerin bu sorunu çözmesi gerektiğini de dile getirdi.

Muhabir: Muhittin Sandıkçı

Yayıncı: Tuncay Bekar - RİZE

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Erbaş İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title