Haberler

Çay'da "Osmanlı Kültür Mirası" Etkinliği

Çay Belediyesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Çay Meslek Yüksek Okulu işbirliği ile "Osmanlı Kültür Mirası" etkinliği düzenlendi.

Etkinlik Kütahya mehter takımının ilçe merkezindeki yürüyüşü ile başladı.

Dörtyol meydanında halka mehter gösterisi yapılmasının ardından Çay Orman İşletme Şefliği tarafından yetiştirilen 6 bin adet çam fidanını Kaymakam Selim Palamut, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ferit Kahriman ve Belediye Başkanı Hüseyin Çağrı ilçe halkına dağıttı.

Çay Meslek Yüksek Okulunda devam eden etkinlikte Kaymakamı Selim Palamut ve beraberindeki protokol heyeti okul bahçesine fidan dikti.

Kültürümüzde Osmanlı Türkçesi ve alfabesi konulu panelini AKÜ Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretim Bölümü Çay Meslek Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Celal Demir verdi.

Osmanlı'da Vakıflar isimli paneli ise AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi tarih bölümünden Yrd. Doç. Dr. Mustafa Karazeybek verdi.

Okul bahçesinde devam eden etkinlikte misafirlere şerbet, güllaç, macun dağıtılarak osmanlı kültüründeki miras yeniden hatırlatıldı. Kütahya mehter takımının gösterisi ile programın ilk günü sona erdi.

İkinci günde ise halk oyunları gösterisi, osmanlı dönemi müzikleri ve ata sporu olan okçuluk gösterisinin yapılacağı bildirildi.

Etkinliğe Kaymakam Elim Palamut, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ferit Kahriman, Belediye Başkanı Hüseyin Çağrı, protokol üyeleri, Sivil Toplum Kuruluş Örgütleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Çağrı Dörtyol Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title