Haberler

Çavuşoğlu: Turizm Sektörünü Her Yerde Geliştirmemiz Lazım

Güncelleme:

AB Bakanı Çavuşoğlu, "Bizim 2023 hedeflerimiz var. Turizmde 50 milyon turist, 50 milyar gelir" dedi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Bizim 2023 hedeflerimiz var. Turizmde 50 milyon turist, 50 milyar gelir. Bunu gerçekleştirebilmemiz için hem tüm Türkiye'nin her yerine turizmi getirmemiz lazım. Hem de turizm sektörünü her yerde geliştirmemiz ve 12 aya yaymamız lazım. Afyonkarahisar'ın bu anlamda önemli bir yeri var" dedi.

Çavuşoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı makamında ziyaret etti. Buradaki konuşmasında Çavuşoğlu, başkan Çoban'ın Afyonkarahisar'da cumhuriyet tarihinde üst üste seçilen ilk başkan olduğunu anımsatarak, "Bir ilki gerçekleştirdiğiniz için sizi kutluyoruz" dedi.

"Afyonkarahisar'da yapılan hizmetleri görünce böyle bir neticeyi bekliyorduk" diyen Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Aşağıda girerken eski su borularıyla yenilerini gördük. O bile başlı başına vatandaşın size oy vermesi için önemli bir sebeptir. Tabi takdir vatandaşın ama Afyon'un insanı zaten vefakardır. Vefa duygusu için de sizi tekrar seçtiler. Tüm halkımıza teşekkür ediyoruz. 5 yılda vaat ettiklerinizi nasıl gerçekleştirdiyseniz, ikinci 5 yılınızda da inşallah kalfalık döneminde projelerinizin hepsini gerçekleştirirsiniz. Başbakanımız da Afyon'a çok önem veriyor. Afyon'un bizim için de çok önemi var. Cumhuriyetimizin, Türkiye Cumhuriyeti için, ülkemiz için, topraklarımız için de önemli bir yeri var. Kurtuluş mücadelemizin, gerçek kurtuluş mücadelemizin başladığı ve bitti yer. Anadolu'nun, Türk topraklarının tekrar Türk toprakları olduğunun tescil edildiği yerdir. Onun için Afyonkarahisar'ın bizim için önemli bir yeri var. Partimizin de ilk kuruluş adımları da 2001 yılında burada atıldı."

"Türkiye'nin her yerine turizmi getirmemiz lazım"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun akademik ve pratik bilgisi ile tecrübelerini birleştirerek sadece Afyonkarahisar'a değil Türkiye'nin her yerine çok büyük hizmetler yaptığını belirten Çavuşoğlu, "Eskiden 20-30 yılda 40 yılda biten barajları, göletleri 3 yılda, 3,5 yılda Devlet Su İşleri (DSİ) tamamlıyor. Antalyamız da bundan nasibini alıyor. Şu anda Manavgat'ta ve Gazipaşa'da 2 tane barajımız bitmek üzere. Yüzde 90'a ulaştı. Gazipaşa ilçemizi ilk defa soldan aldık. Eskiden orası küçük Moskovaydı. Bunda en önemli etki gösteren sebeplerden birisi de 30 yıllık Gökçeler Barajı'dır. Yani bu kadar çok büyük katkısı oldu" diye konuştu.

Afyonkarahisar'ın ve Antalya'nın tarım ve turizmde birbirini destekleyici, tamamlayıcı özellikleri olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Bizim 2023 hedeflerimiz var. Turizmde 50 milyon turist, 50 milyar gelir. Bunu gerçekleştirebilmemiz için hem tüm Türkiye'nin her yerine turizmi getirmemiz lazım. Hem de turizm sektörünü her yerde geliştirmemiz ve 12 aya yaymamız lazım. Afyonkarahisar'ın bu anlamda önemli bir yeri var. Her türlü sporcunun faydalanabileceği altyapı burada oluşmuş. Bu çok güzel bir şey ve sağlık turizminin de merkezi olacak. İnşallah hem yerelde kalkınmamız, büyümemiz devam edecek hem de Afyonkarahisarımız'ın her sektörde sadece mermercilik ve sanayide değil her sektörde ülke ekonomimize katkısı devam edecek."

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise geçmişte yapılan ve yapılacak projeleri anlattı.

Daha sonra AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek'i makamında ziyaret eden Çavuşoğlu, gittikleri her yerde teşkilatlara uğradıklarını, teşkilatçılık ve siyaset anlayışlarının bu olduğunu belirtti.

"Biz bu noktalara teşkilatlarımız sayesinde geldik" diyen Çavuşoğlu, "Her türlü zorluk karşısında liderimiz ve Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan ve bizler dik duruyorsak arkamızda biliyoruz ki Karahisar Kalesi gibi teşkilatlarımız var. Milletimiz var. O yüzden sizlere her zaman minnettarız" dedi.

Çavuşoğlu, daha sonra Ankara'ya hareket etti.

Kaynak: AA / Güncel

Burhanettin Çoban Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Birliği Egemen Bağış Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title