Haberler

Çavuşoğlu: "Terör Örgütleri Konusunda Çifte Standart Görüyoruz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin DAEŞ, PKK, DHKP-C, YPG gibi terör örgütleriyle aynı anda mücadele ettiğini ifade ederek, “Bu terör örgütleri konusunda da maalesef tanımlama ve yaklaşım bakımından da çifte standart görüyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin DAEŞ, PKK, DHKP-C, YPG gibi terör örgütleriyle aynı anda mücadele ettiğini ifade ederek, "Bu terör örgütleri konusunda da maalesef tanımlama ve yaklaşım bakımından da çifte standart görüyoruz" dedi.

AB üyelik müzakereleri kapsamında bugün 33. faslın açıldığı Türkiye-AB Hükümetler Arası 12. Katılım Konferansının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu soruları yanıtladı. Uluslararası toplumun terörle mücadelede Türkiye ile işbirliğini yeterli bulup bulmadığı ve her saldırıdan sonra gelen taziye mesajlarını samimi bulup bulmadığı sorusunu yanıtlayan Mavlüt Çavuşoğlu, " İstanbul'daki son saldırıyla ilgili olarak uluslararası camianın, Türkiye ile dayanışmasını gösterdiğini kaydeden Bakan Çavuşoğlu, "Biz tabi ki taziye mesajlarını ve dileklerini ileten ve dayanışma gösteren tüm ülkelerin ve siyasilerin samimiyetine inanıyoruz ve inanmak istiyoruz. Fakat terörle mücadelede sadece terör saldırısı olduğu zaman dayanışma göstermek yetmez. Dolayısıyla esas terörle mücadelede bu dayanışmayı ve bu kararlılığı göstermemiz gerekiyor. Bunun için de terör grupları arasında ayrım yapılmaması gerekiyor. 'İdeolojisi bana yakın ya da benim ideolojimin tam tersine' diye bakarsak yanılırız. veya 'Benim inancımdan, benim inancımdan değil' dersek o zaman da büyük bir yanılgının içine düşeriz. 'Bana zarar veren, vermeyen terör örgütü' ayrımı yaparsak o zaman vahim bir hata yapmış oluruz. Dolayısıyla 'Beni hedef alan, başkasını hedef alan' terör örgütü diye ayrım yapılmaz. Aynı dayanışmayı nerede olursa olsun, Afrika'da da terör saldırıları gerçekleştiği zaman, hep birlikte göstermemiz gerekiyor ve oralardaki terör örgütüyle mücadelede de kararlılığı göstermemiz lazım" dedi.

DAEŞ terör örgütüyle mücadelede yetersiz olunduğu için yavaş yavaş DAEŞ'in değişik kıtalara ve Avrupa'ya yayılmaya başladığını ifade eden Çavuşoğlu, "Terör örgütü nerede olursa olsun gidip orada onları yok etmeyi başarmamız lazım, aksi taktirde bize gelir. Türkiye, DAEŞ, PKK, DHKP-C, YPG gibi terör örgütleriyle aynı anda mücadele ediyor. Bu terör örgütleri konusunda da maalesef tanımlama ve yaklaşım bakımından da çifte standart görüyoruz. Şimdi, 'PKK ve YPG terör örgütü bizim ideolojimize yakın' diye destek veren Avrupa'da siyasetçiler var, siyasi partiler var. Bu son derece yanlıştır. PKK'yı terör listesinden çıkarmak için gayret sarf eden siyasi partiler ve milletvekilleri var. Ulusal parlamentolarda ve Avrupa Parlamentosu'nun içinde var. Bu terör örgütleri Avrupa'nın merkezlerinde rahatlıkla kampanyalarını yapıyorlar, afişlerini, teröristlerin posterlerini her yere asabiliyorlar. Daha önce sokaklarda oluyordu, en son bunu Avrupa Parlamentosu'nun içinde de gördük. Şimdi bunları görünce terör örgütleri konusunda bir çifte standardın olduğunu ve ideolojiye göre sınıflandırıldığını görüyoruz, söylüyoruz. Terör örgütüne karşı bu yaklaşımlardan, bu hatalardan dönmemiz lazım ve mücadelede kararlı olmamız lazım. DAEŞ'e karşı koalisyonda 65 ülkeyiz ve 65 ülke dünyadaki en güçlü ülkeler 25-30 bin kişilik bir terör örgütünü yenemiyor. O terör örgütü halen Suriye'de, Irak'ta, şimdi Libya'da, Afganistan'da, Afrika'nın değişik ülkelerinde münferit olarak da Avrupa'nın birçok ülkelerinde saldırıları gerçekleştiriyor" diye konuştu. - BRÜKSEL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Mevlüt Çavuşoğlu İstanbul Türkiye Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title