Haberler

Çavuşoğlu: "Şu ramazanın mübarek gününde İslam dünyası nerede?" -

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Şu ramazanın mübarek gününde İslam dünyası nerede?

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Şu ramazanın mübarek gününde İslam dünyası nerede? İslam dünyasından bir ses geliyor mu kardeşlerim. Bosna'da sessiz kaldılar, Afganistan'da yeterince gitmediler, Somali'de hiç yoklar, Arakan'da Müslümanlar akıllarına bile gelmedi, şimdi Filistin'deki kardeşlerimiz katlediliyor ve İslam dünyasından hiçbir ses yok" dedi.

Çavuşoğlu, AK Parti Antalya İl Teşkilatı tarafından Su Otel'de verilen iftar programında yaptığı konuşmada, 2001 yılında yola çıkarken bu kadar kadroya sahip olmadıklarını, şu anda ise AK Parti kadrosunda çok büyük bir ailenin oluştuğunu söyledi.

Aile büyüdükçe bereketinin, hizmetin de arttığını dile getiren Çavuşoğlu, 12 yıllık süreçte çeşitli engellere, oyunlara rağmen her zaman dik durduklarını ve her zaman millete güvendiklerini belirtti.

AK Parti'nin kurulduğu zaman milletin emanetinin ağır yükünü taşıyacak hep ak kadroları aradıklarını anlatan Çavuşoğlu, karşılaştıkları her zorlukları da ak kadrolarla aştıklarını ifade etti.

Çavuşoğlu, CHP'den ve farklı partilerden AK Parti'ye katılan kişilerin hizmeti kimin yaptığını çok iyi bildiklerini ve bundan dolayı ak kadrolarda yer aldıklarını söyleyerek, "AK Parti'yi tercih eden kardeşlerimize sorduğumuzda 12 yılda Türkiye'ne ne yapıldığını görüyoruz, bundan sonra da Türkiye'ye hizmet edebilecek tek kadronun AK Parti ve tek liderin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söylüyorlar" diye konuştu.

- Cumhurbaşkanlığı seçimi

Bakan Çavuşoğlu, 10 Ağustos'ta Türkiye'nin önünde yeni bir fırsat doğduğunu belirtti. 12 yılda tüm zorlukları birlik ve beraberlik içinde atlattıklarını dile getiren Çavuşoğlu, her sıkıntıdan güçlenerek çıktıklarını kaydetti. 10 Ağustos'taki seçimin de Türkiye'nin geleceği için çok önemli olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Diğer adaylara eleştiri getirmek istemiyoruz, hayırlı olsun ama en iyi aday bizim adayımız. Türkiye'nin geleceğini ve Türkiye'yi emanet edebileceğimiz kişi ne mutlu ki bizim genel başkanımız, bizim başbakanımız. Bölgemizde yaşanan sıkıntıları düşündüğümüzde bile Türkiye'yi ayakta tutabilecek ve Türkiye'yi bugüne kadar zorluklar içinde ekonomik, mali krizler içinde, sürekli büyüten kişi Başbakanımız, liderimizdir. Türkiye'nin mimarıdır."

Antalyalıların da Cumhurbaşkanlığı seçiminde Başbakan Erdoğan'a güçlü bir destek vereceğine inandığını belirten Çavuşoğlu, seçim gününde de sandıklara sahip çıkılmasını istedi.

- "İslam dünyası nerede"

Dış politikada anlaşılması ve kabul edilmesi mümkün olmayan olayların yaşandığına işaret eden Çavuşoğlu, Mısır'da darbe, Irak'ta terör, Ukrayna'da savaş, Suriye'de, Filistin'de katliam, zulüm, gözyaşı hakim olduğunu belirtti. "Demokrasi, insan hakları, hukuk, adalet, vicdan" diyen insanların bu kelimeleri istedikleri gibi yorumladıklarını gördüğünü anlatan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Kendilerine gelince büyük bir kıyamet kopuyor. Filistin'de 300 kadın, çocuk hayatını kaybediyor, bırakın ses çıkarmayı bunu yapanların yanında yer aldığını söyleyenler oldu. Biz hiçbir zaman acıları yarıştırmayız ama bu 300 sivil kadın, çocuk, genç, Filistin'de değil de Avrupa'nın herhangi bir yerinde ölseydi nasıl bir yankı yaratırdı. Çifte standardının, iki yüzlülüğün ne olduğunu gördüm ve her defasında da yüzlerine vurdum."

Çavuşoğlu, İsrail'de kadın bir milletvekilinin Filistin'deki kadınların öldürülmesini istediğini ancak bu kadın milletvekiline karşı herhangi bir tepki gösterilmediğini dile getirerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mazlumların yanında olduğu için sürekli eleştirildiğini kaydetti.

Batıda demokrasinin, insan haklarının savunucusu, koruyucusu gibi gözükenlerin Filistin'de sessiz kaldıklarını ancak İslam dünyasından da herhangi bir tepkinin konulmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu ramazanın mübarek gününde İslam dünyası nerede? İslam dünyasından bir ses geliyor mu kardeşlerim. Bosna'da sessiz kaldılar, Afganistan'da yeterince gitmediler, Somali'de hiç yoklar, Arakan'da Müslümanlar akıllarına bile gelmedi, şimdi Filistin'deki kardeşlerimiz katlediliyor ve İslam dünyasından hiçbir ses yok. Arapların aslında bir atasözü var. Yaralı kartala sordular, 'Niçin bu denli üzüntülüsün. Dedi ki, 'Beni vuran okun arkasında kardeşimin tüyleri var.' İşte İslam dünyasında Başbakanımızdan başka 'Ne oluyoruz, bu zulümdür, bu katliamdır, siviller öldürülüyor' diyen bir lider çıkamadı. Bize diyorlar ki bazen bırakın Avrupa Birliği'ni, ne gereği var, İslam Birliği'ni kuralım. Bunlarla mı yola çıkacağız Allah'ınızı severseniz. Nereye kadar gideceğiz bunlarla. Nerede birlik beraberlik içinde olmuşlar? Biz zaten İslam dünyasındaki Müslüman kardeşlerimizle halklarla birlik, bütünlük içindeyiz. Zaten o ülkelerdeki bazı Erdoğan rahatsızlığının sebebi de o. Çünkü o ülkelerde en popüler lider Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan. Erdoğan'ın fotoğrafları tüm İslam dünyasının kardeşlerimizin evinde ve yüreğinde."

Çavuşoğlu, Türkiye ve dünya için önemli meselelerde siyasi kaygıları bir tarafa bırakıp, ülkenin ve dünyanın menfaatleri doğrultusunda birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

- Türel, Erdoğan için destek istedi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti olarak girdikleri her seçimden oyları artırarak çıkmayı başardıklarını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın hizmet noktasında hiçbir zaman kendilerini yalnız bırakmadığını, her konuda destek olduklarını anlatan Türel, Türkiye'nin demokratikleşmesi adına atılan engellere, tezgahlara rağmen Erdoğan'ın Türkiye'ye hizmet üretmeye devam ettiğini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title