Haberler

Çavuşoğlu: Sloganla, Irkçılıkla Milliyetçilik Olmaz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türklerin tarihte bıraktığı mirasları koruyup, dünyanın çeşitli ülkelerinde yollar ve müzeler yaptıklarını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türklerin tarihte bıraktığı mirasları koruyup, dünyanın çeşitli ülkelerinde yollar ve müzeler yaptıklarını söyledi. Çavuşoğlu, "Birileri çıkıyor bize milliyetçilik öğretiyor. Kafatasçılıkla, sloganla, ırkçılıkla milliyetçilik olmaz" dedi.

Adana'da bir dizi ziyaretlerde bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Adana Valisi Mustafa Büyük'ü makamında ziyaret etti. Daha sonra Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şubesi'nin kahvaltısına katılan Çavuşoğlu, Sarıçam ilçesine geçip esnaf ziyareti yaptı. Esnaf ziyaretinin ardından partisinin Kozan Yolu'ndaki seçim ofisinin açılışını yapmaya giden Çavuşoğlu burada partilileri tarafından karşılandı. Yörük çocuğu olduğunu ve geleneklerini sürdürmekten gurur duyup, hala koyun ve keçilere bakmaya çok sevdiğini anlatan Mevlüt Çavuşoğlu, yaylalarının Alanya ve Konya sınırında bulunduğunu, Konya ile Alanya'yı bağlayan şeyin ise Selçuklu atalar olduğunu kaydetti. Alanya'ya yeni bir üniversite kurduklarını ve ismini Alaaddin Keykubat koyduklarını söyleyen Çavuşoğlu, bu topraklara ataların ismini verdiklerini söyledi.

'MİLLİYETÇİLİK ÖYLE OLMAZ'

Tüm dünyada Türk atalarının miraslarını koruyarak, restore ederek yaşattıklarını anlatan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye güçlü olmasaydı Moğalistan'a gidip Türk'ün adının ilk defa geçtiği anıtları müzeye dönüştürebilir miydik? 46 kilometre yol yapabilir miydik? Tonyukuk Anıtları'na 11 kilometre Moğalistan'a yol yapabilir miydik? Kimilerine göre Moğolistan neresi? 8 bin kilometre ötesi. Ama oralar bizim atalarımızın izlerinin olduğu yer. Birileri çıkıyor bize milliyetçilik öğretmeye kalkıyor. Kafatasçılıkla, sloganla, ırkçılıkla milliyetçilik olmaz. İşte atalarının isminin geçtiği yerleri koruyabiliyor musun, oralara yollar müzeler yapabiliyor musun? Türkler bunu yapabiliyor, Türkiye bunu yapabiliyor dedirtebiliyor musun? İşte milliyetçilik budur."

Çavuşoğlu, konuşmasının ardından partisinin seçim bürosunun açılışını yaptı. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Mustafa Büyük Alanya Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Ali Cansev:

Bellemişsiniz iki kıytırık yolu, cebinden değil halkın parasıyla yapıyorsun ve tabiki yapacaksın. 50 milyar dolarlık devasa. Kurumları sattın, yerine bir Telekom, bir Tüpraş koyabildinmi, hayır. VE MİLLİYETÇİLİK, teröristlerle aynı masaya oturabilmektir, Müslüman kızların namusunu kirleten Conilere dua edebilmektir, Haçlı seferlerine lojistik destek verebilmek hatta rehberlik edebilmektir, devletin arsalarını Bilal oğlana hibe edebilmektir, asakerimizin başına çuval geçirenlere tıııııssss diyebilmektir.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title