Haberler

Çavuşoğlu: Rusya'nın Türk Havasını İhlal Ettiği Açık Bir Şekilde Tespit Edildi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, Rusya uçağının sınır ihlali hakkında "Rusya'nın Türk havasını ihlal ettiği açık bir şekilde tespit edilmiştir. Rusya'nın gerçeği inkar etmesi Rusya'nın son zamanlardaki tipik yaklaşımlarından bir tanesidir" dedi.

"HAVA SAHASI İHLALİ NATO MERKEZİNİN DE TESPİTİ"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Suudi Arabistan temasları sırasında refakat eden Bakan Çavuşoğlu, Riyad'da düzenlediği basın toplantısında Rus uçağının hava sahası ihlaline ilişkin konuştu. Sınır ihlalinin NATO tarafından da doğrulandığını vurgulayan Çavuşoğlu, "Rusya 2 gün önce hava sahamızı Rus uçağı, bir kere daha ihlal etti. Hem İngilizce hem Rusça uyarılarımıza rağmen ihlal etti. Bu sadece bizim tespitimiz değil, İspanya'daki NATO merkezinin de tespitidir. NATO da açıklama yaptı. NATO Genel Sekreteri, hava sahasının ihlal edildiğinin altını çizdi. Biz de büyükelçiyi bakanlığımıza çağırarak protesto ettik. Bundan sonra buna benzer ihlaller olursa sonucuna katlanmak zorunda kalacaklarını da açık bir dille söyledik. Temennimiz Rusya'nın bu tür hareketlerden vazgeçmesi ve Suriye'de istikrar ve siyasi dönüşüm için daha olumlu tavır sergilemesi. Muhalefeti hedef almak yerine hepimizin ortak düşmanı DAEŞ'i hedef almalıdır" ifadelerini kullandı.

"RUSYA'NIN GERÇEĞİ İNKAR ETMESİ SON ZAMANLARDAKİ TİPİK YAKLAŞIMI"

Sınır ihlaline ilişkin bilgilerin askeri kanallar aracılığıyla Rusya'yla da paylaşıldığını belirten Çavuşoğlu, "Umarım Rusya bu konularda daha sorumlu davranır ve doğruları söyler. Daha önce Rus uçağı düştüğü zaman da ihlal etmedik, demişti. Şimdi de ihlal edilmedi, dedi. Ama Rusya'nın Türk havasını ihlal ettiği açık bir şekilde tespit edilmiştir. Tüm bu bilgileri askeri kanallardan detaylarıyla Rusya'yla da paylaşıyoruz. Rusya'nın gerçeği inkar etmesi Rusya'nın son zamanlardaki tipik yaklaşımlarından bir tanesidir" diye konuştu.

"RUSYA'YLA İLİŞKİLERİMİZİ NORMALLEŞTİRMEK İSTİYORUZ"

Rusya'yla ilişkileri normalleştirmek istediklerini ifade eden Çavuşoğlu, "Biz Rusya'yı sadece komşu olarak görmüyoruz. Önemli bir ortak olarak görüyoruz. İlişkilerimizi de normalleştirmek istiyoruz. Ama tek taraflı atılacak adımlarla bunun gerçekleşmesi mümkün değil. Rusya'nın da aynı anlayışla hareket etmesi gerekiyor" dedi. - Arabistan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Ahmet Davutoğlu Riyad Rusya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title