Haberler

Bakan Müjdeyi Verdi: Çin'e Vizeler Kalkıyor

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, önümüzdeki yıl Çin'e vizesiz seyahat edilebileceği müjdesini verdi.

Antalya'da Salı Grubu adlı sivil toplum kuruluşunun toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, önümüzdeki yıl Çin'e vizesiz seyahat edilebileceğini söyledi.

ÇİN'E VİZE KALKIYOR

Salı Grubu'ndaki sohbette birçok müjde veren Bakan Çavuşoğlu, önümüzdeki yıl Çin'e vizenin kaldırılacağını duyurdu. Vizeleri kaldırmak adına çalışmalara devam ettiklerini ve Türkiye ile arasında vize olmayan ülkelerin sayısını artıracaklarını anlatan Çavuşoğlu, şöyle konuştu: "Polonya ile aramızda vizeyi kaldırdık. Tek şartımız THY seferlerini artırmak. Ancak, kendilerinin bu konuda gelir kaybı kaygısı taşıdı. Bu talebimize olumlu bakmadılar. Aslına bakarsanız gelir kaybı değil daha fazla kazanacaklardı."

EXPO İÇİN RAYLI SİSTEM

"THY ile tüm dünyaya açılacağız" diyen Bakan Çavuşoğlu, EXPO 2016 ile ilgili de şöyle dedi: "EXPO 2016 ile anlaşan şu an 30 ülke var. Aralarında Afrika ülkeleri de var, Latin ülkeleri de. EXPO sadece Antalya'ya değil Türkiye'ye de değer katacak, kimsenin şüphesi olmasın. EXPO için şehir merkezinden raylı sistem getireceğiz. Ayrıca oluşturduğumuz alanda fuar bittikten sonra her ülkenin bahçesi olacak. Burası botanik bahçe olarak kalacak. Ayrıca çevre yolu bağlantısı, Burdur kavşağını yapacağız"

TURİZMDE ENDİŞEYE GEREK YOK

Son zamanlarda turizmle ilgili endişelerin arttığını ancak bu duruma gerek olmadığını söyleyen Çavuşoğlu, Haziran ayı itibariyle turist sayısında artış olacağını belirtti. Tur operatörlerine verilecek uçak yakıtı desteğinin sürecinin Haziran ve Temmuz ayına uzatılması talebinde bulunan bir iş adamına da yanıt veren Bakan Çavuşoğlu, "Bu talebinizi en kısa zamanda Başbakanımız Davutoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik ile görüşeceğim. Haklı talebinizi ileteceğim. Ayrıca, THY'nin direk uçuşlarıyla ilgileniyoruz. Direk uçuşlarda bir tek Moskova kaldı. Turizm açısından direk uçuşlar önemli. Tanıtım eksikliğimizi artırarak, turizmde hedeflediğimiz noktaya geleceğiz. Bu nedenle kaygı ve endişe duymayın. Turist sayısında azalma değil artış olacak" dedi.

ALTERNATİF TURİZM: GOLF

Alternatif turizmle ilgili golf turizmine dikkat çeken Bakan Çavuşoğlu, kendisinin de bu sporu çok sevdiğini sabah 5'te kalkıp oynadığını dile getirdi. Golf turizmine gelen turistin normal turistin 4 katı para harcadığını anlatan Çavuşoğlu, golf turizmiyle ilgili alt yapı ve tanıtım atağına geçilmesi gerektiğini, yatırımcıların bu konuyu önemsemesini istedi.

2019'DA BİTMESİ REKOR OLACAK

Dışişleri Bakanı olsa da, en çok takip ettiği konunun ulaşım olduğunu anlatan Çavuşoğlu, Antalya-Gazipaşa arasında hızlı tren hattıyla ilgili bilgi vererek, "Aslına bakarsanız hızlı tren projesi 2023 projeleri arasındaydı ancak Ulaştırma Bakanımız Lütfi Elvan sayesinde 2019 yılına kadar yapılma kararı alındı. Bu bir rekor olacak, proje 2019 yılında tamamlanacak" diye konuştu.

ANTALYA İÇİN ÖZEL TOPLANTI

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında geçen ay 7 bakan, Vali Türker ve Başkan Menderes Türel ile Ankara'da Antalya için toplantı yaptıklarını söyleyen Çavuşoğlu, şunları kaydetti: "Kentimiz adına ne yapabiliriz diye konuştuk. Tüm detaylarına kadar değerlendirmelerde bulunduk. Kavşaklar, yollar… Hatta uçaktan iniş yaparken suyun denize aktığı bölgenin ışıklandırılmasına kadar her şeyi düşündük."

G-20 ZİRVESİ ve KIRMIZI ÇİZGİ

G-20 hazırlıklarıyla ilgili bilgi veren Çavuşoğlu, Belek'te 30 otelin bulunduğu bölgeyi kırmızı çizgi olarak tabir ettikleri bölge olarak ayarladıklarını ve her konuda değerlendirme yaptıklarını belirtti. Otellerin jeneratörlerinden, bölgede yağmur yağarsa duruma çözüm bulunmasına kadar tüm çalışmaları yakından takip ettiğini söyleyen Çavuşoğlu, "Bu fırsatı iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Tanıtım yapmamız lazım. Liderler, yöneticiler, bürokratlar ve tüm dünya ülkelerinden 4 bin basın mensubu Antalya'ya gelecek. Bu durumda hepimize önemli görev düşüyor. G-20 Zirvesi'nde ev sahibi olarak tek bir ülke davet etme hakkımız vardı, bunu da bilmenizi istiyorum Türkiye olarak Azerbeycan'ı davet ettik" diye konuştu.

DIŞİŞLERİ BAKANLARI ANTALYA'DA

Mayıs ayının 14- 16 tarihleri arasında NATO ülkelerinin dışişleri bakanlarını Antalya SuSesi Hotel'de ağırlayacaklarını ilk kez açıklayan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın diploması bölgesi olması içinde adım attıklarını dile getirdi.

BATI'YA BUTİK HAVAALANI

Batı ilçelerinde turizmin hareketlenmesi için butik bir havaalanına uygun bölge aradıklarını, konuyla ilgili çalışma yapıldığını iş adamlarıyla paylaşan Çavuşoğlu, "Gazipaşa'ya da havaalanı yapmak için çok uğraştık ama başardık. Şimdi 1 milyon yolcuya yaklaşmış durumda. Batı ilçelerinin butik otelleri gibi butik bir havaalanımız neden olmasın?" dedi.

KUMLUCA'YA FAKÜLTE GELİYOR

AKEV ve Alanya üniversiteleri için onay çıktıktan sonra Kumluca'ya Sağlık Fakültesi yapılacağını müjdeleyen Çavuşoğlu, hedeflerinin Gazipaşa'ya da bir fakülte kazandırmak olduğunu söyledi. Antalya'nın üniversite kenti olma yolunda adım attığını, amaçlarının Antalya, Akdeniz, AKEV ve Alanya üniversitelerine yüzde 30 oranında yabancı öğrenci getirmek olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, bir öğrencinin ülkeye 30 bin dolar bıraktığına dikkat çekti.

BİLİŞİM TEKNOLOJİ VADİSİ ARIYORUZ

Antalya'da Teknoloji Merkezi oluşturmak için geniş bir arazi arayışı içinde olduklarını açıklayan Bakan Çavuşoğlu, bu projeyle ilgili şu bilgileri verdi: "Antalya'nın yeni bir hamle yapması lazım. Yeni bir adım, yeni bir marka anlayışı demek. Bu nedenle bilişim ve teknoloji vadisi oluşturarak, Ar-ge çalışmalarının da yapılacağı geniş arazi arayışını girdik. Önce Kepez'de bir yer düşündük ama uygun alan bulamadık. Arayışımız ve konuyla ilgili çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Türk Bayrağı Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir?
500

Yorumlar (55)

farukmobilWeb@haberler.com:

Bir kere de desinler ki Almanya ile ingiltere ile vizeler kalktı. Yok anasını satayım. Hep paçoz ülkeler... çin ile vize kalktıysa çinliler istila eder bizi... bu müjde değil tam bir felaket...

8
4
yanıtYanıtla
VaTaNdAs:

afrika ulkeleri cin bunlara vize kalkmamali cine vize kalkinca turkiye cinliden gecilmez turk halki issizlikten kirilir ne mujdesi bosuna ovunmeyin

4
5
yanıtYanıtla
aybars:

capulculari cine yolayalim

8
1
yanıtYanıtla
öndermobilWeb@haberler.com:

Kalksa ne olur kalkmasa ne olur kim gideçek

8
1
yanıtYanıtla
GERÇEKÇİMobil-IOS:

Ne müjdesi zeka özürlü bir kısım...Hamam böceği gibi sardılar Avrupa ülkelerini şimdi sıra ülkemizde...Karşı vizesizlik ile bir Çin işgali başlayacak...

1
7
yanıtYanıtla
hakan:

sallama iki dakka bakan yaaaa. . . . avrupaya da kalkıyodu 5 sene önce. .

4
4
yanıtYanıtla
qs:

çine giden zehirleniyo la gitmeyin iğrenç biyer

3
5
yanıtYanıtla
MÜJDELER OLSUN:

müjdeye dak artık çin istilasına uğrayacak türkiye zaten işsizlik on milyonu geçti ve üstüne çinliler eklenince bütün ülke işsiz kalacak hangi akla hiz met bu AKP SANA SÖZ VERİYORUM SANA OY VERMEYECEM

6
2
yanıtYanıtla
demokrat:

Hepimiz bunu beklemişdik, sülalece Çin seyahatine çıkarız, otostoplada gitmekde pek uzun sürmez bu maddi durumda.

7
1
yanıtYanıtla
gelmemobilWeb@haberler.com:

Artik istanbulda cinli isportacilarii bulabilecegiz yupppiii

6
1
yanıtYanıtla
Tüm 55 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title