Haberler

Bakan Çavuşoğlu: Suriye'ye Kara Harekatı Konusunda Alınmış Bir Karar Yok

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'ye kara harekatı ile ilgili bir kararın olmadığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudiler ile birlikte Suriye'ye kara operasyonu yapılacağı iddialarıyla ilgili "Kara operasyonu konusunda alınmış bir karar yok" dedi. Dışişleri Bakanı, "Önümüzdeki günlerde Suudi Arabistan uçakları Türkiye'ye IŞİD ile mücadele için gelebilir" dedi.

O BELGELER ABD'YE GÖNDERİLECEK

Çeşitli temas ve ziyaretler için Antalya'da bulunan Bakan Çavuşoğlu, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Zeynep Taş'ı makamında ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin IŞİD, PKK, DHKP-C gibi terör örgütleriyle etkin şekilde mücadele ettiğini, IŞİD ile mücadele için kurulan koalisyon içinde de aktif bir ülke olduğunu söyledi.

"KARA OPERASYONU" UYARISI

Koalisyonda birçok ülke bulunduğunu ama tüm ülkelerin IŞİD ile mücadeleye aktif biçimde katılmadığını ifade eden Çavuşoğlu, ABD, İngiltere, Almanya gibi müttefikler ile Körfez ülkeleri Katar ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin IŞİD ile mücadeleye aktif şekilde destek verdiğini kaydetti.

NET SAYI BİLİNMİYOR

IŞİD ile mücadele için uçak gönderen her ülkeye Türkiye'deki üslerin açıldığını vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Çünkü bu ortak mücadelemiz. Suudi Arabistan da bir anlamda uçak gönderip aktif bir şekilde hava operasyonlarına katılmak istedi. Suudi Arabistan keşif çalışmaları yaptı ama henüz uçaklar gelmedi. Bu çalışmalar devam ediyor. Askerlerimiz arasında teknik konular bunlar. Önümüzdeki günlerde Suudi Arabistan uçakları Türkiye'ye DAEŞ ile mücadele için gelebilir."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Suriye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (132)

şaban:

savaşa mavaşa girmeyin cephede bir tek akp li bulamassınız. hepsi vınnn. demedi demeyin sn bakan

38
19
yanıtYanıtla
cevap:

Sen varsın torinolu şaban

yanıt1
yanıt0
Süleyman:

Belanızı arıyorsunuz. Allah o belayı yakında size nasip edecek, hiç merak etmeyin

17
23
yanıtYanıtla
Halil:

Tsk suriyeyi bombaliyor, savas isteyen buyursun, õnce bastakilerin cocuklari ve kendileri gitsin. Agzi salya akan davutoglu ve tkimi gitsin. Bu halk savas istemiyor, atatürkün resminin arkasina girip savas ciglikligi yapan zihniyet , def olsun da ha düne kadar hic ilgisi yokken bugün onun arkasina siginip savas cikariyor, katilsiniz, katliamcisiniz, Atatürk savas degil baris isteyendi, savas cinayettir.

34
5
yanıtYanıtla
El cevap:

İyide adam sana silah doğrultsun sende böyle konusursun ne barışı adamlar zalimliklikte sınır tanımıyor zalimlerle savaşmak haktır zalimlerle asla barış yapmam onların kanlı ellerini sıkmam adamlar zaten bizi yok etmek için uğraşıyor

yanıt1
yanıt3
???:

SURİYEYE NEDEN SAVAŞA GİRECEĞİZKİ SURİYEDE NEYİMİZ KALDIKİ BİZİM BİZİ SURİYEDE NE İLGİLENDİRİRKİ. SURİYEDE BİR ŞAH TÜRBEMİZ VARDI 10 DÖNÜM KADAR ONUDA BAŞARILI BİR ŞEKİLDE BİR OPERASYONLA ZATEN KAÇIRDIK DAHA NEYİN PEŞİNDEYİZ. BİZE NE SURİYENİN İÇİŞLERİNDEN. ŞUANKİ ÜLKE YÖNETİMİNDE OLAN SİYASETÇİLERİMİZ BOŞUNA ÇIRPINMAYIN BU HALK BU SAVAŞI İSTEMİYOR

27
10
yanıtYanıtla
vatansever80:

zaten o kararı tek başınıza alamazsınız meclis kararı gerekir yeter bu kadar abd ye koşulsuz itaat insanda onur olmalı biz türk milletiyiz abd nin emir eri degil

15
22
yanıtYanıtla
huuu:

)) yok ya. . . abd çok istiyor sanki bizim oraya girmemizi. . . pyd daeş 800 km sınırımızda bizi tehdit ediyor abd yi değil. . .

yanıt8
yanıt4
kürt:

gireceğiz başka yolu yok. . .

21
15
yanıtYanıtla
baba oğul ve kutsal ruh:

oğullarını askere göndermeyen adamların savaş için karar alması sizce ne kadar doğru

31
5
yanıtYanıtla
Tüm 132 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title