Haberler

Çavuşoğlu, İngiliz Siyasetçi Walter'a Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanını Takdim Etti

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Mevlüt Çavuşoğlu'nun nufüs cüzdanını takdim etmesi-Robert John Walter'ın konuşması Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Londra'da- Çavuşoğlu, İngiliz siyasetçi ve eski milletvekili Walter'a Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanını takdim etti- Çavuşoğlu: - "Bugün kendisine benim imzaladığım kimlik kartını takdim ediyoruz"- Robert John Walter: - "Bugün Türk oldum. Çok mutluyum" Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiltere'nin başkenti Londra'daki temasları çerçevesinde İngiliz siyasetçi, eski milletvekili Robert John Walter'a kendi imzaladığı Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanını takdim etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Mevlüt Çavuşoğlu'nun nufüs cüzdanını takdim etmesi-Robert John Walter'ın konuşması Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Londra'da- Çavuşoğlu, İngiliz siyasetçi ve eski milletvekili Walter'a Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanını takdim etti- Çavuşoğlu: - "Bugün kendisine benim imzaladığım kimlik kartını takdim ediyoruz"- Robert John Walter: - "Bugün Türk oldum. Çok mutluyum" Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiltere'nin başkenti Londra'daki temasları çerçevesinde İngiliz siyasetçi, eski milletvekili Robert John Walter'a kendi imzaladığı Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanını takdim etti.Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin Londra Büyükelçiliğinin rezidansında düzenlenen takdim töreninde, "Bugün çok sevdiğim bir dostuma, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinde milletvekili olarak ve oradaki siyasi grubumuza başkanlık yapan, yıllardır birlikte çalıştığımız çok değerli dostum ve milletvekili Robert John Walter'a Türkiye Cumhuriyeti kimliğini vermekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Kendisi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak istedi, biz de süreci hızlandırdık" diye konuştu.Robert John Walter'ın Türk olan eşi Feride Alp ile sık sık Türkiye'ye gittiğini belirten Çavuşoğlu, "Bundan sonra da hayatlarının bir kısmı Türkiye'de olacak, bir kısmı burada olacak. Biz bu talebini memnuniyetle karşıladık ve bugün kendisine benim imzaladığım kimlik kartını takdim ediyoruz" ifadesini kullandı.Türkçe konuşan Robert John Walter, "Sayın Bakan Mevlüt Bey ve Büyükelçim bugün Türk oldum. Çok mutluyum. Türkiye'de güzel günler geçirmeyi dört gözle bekliyorum. Teşekkürler" dedi.66 yaşındaki Robert John Walter, 1997-2015 yıllarında Muhafazakar Parti'nin Kuzey Dorset milletvekilliğini yaptı. Walter geçen yıl, bu ay başında yapılan genel seçim için milletvekili adaylığını koymayacağını açıklamıştı. Bakan Çavuşoğlu törenden önce Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, Türkiye'nin Edinburgh Başkonsolosu Semih Lütfü Turgut'un da aralarında bulunduğu diplomatlarla çalışma kahvaltısında bir araya geldi. Çavuşoğlu bugün ayrıca Luton Türk Kültür Merkezinde vatandaşlarla bir araya gelecek ve ardından Hollanda'ya hareket edecek. Muhabir: Aslı Aral Yayınlayan: Şermin Coşkun

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Londra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title